La Brasov, 222 de politiste lezate intim de chestionare

La Brasov, 222 de politiste lezate intim de chestionare

0 128
Chestionarele menite sa depisteze cazurile de discriminare si hartuire sexuala din Politie lezeaza intimitatea politistelor. Este parerea psihologilor civili, in conditiile in care din mediul politienesc nu razbate nicio informatie despre interviurile celor 222 de politiste de la Brasov.
Psihoterapeutii cred ca femeile abuzate la locul de munca prefera sa demisioneze daca nu gasesc sustinere in familie si printre colegi.
Echipa formata din doi specialisti – un ofiter de cercetari de la MAI si un psiholog de la Inspectoratul National de Politie, a sosit luni dimineata la Brasov pentru a verifica eventualele cazuri de discriminare si hartuire  in randul politistelor. Cele 222 de angajate sunt chestionate in prezent cu privire la relatia lor cu sefii si colegii.
Psihologii civili considera ca intrebarile si modul de intervievare sunt lezeaza intimitatea femeilor si nu le garanteaza confidentialitatea. Popescu Loredana Cornelia, psiholog specialist clinician in Brasov, spune ca nici confortul psihologic al politistelor supuse interviului nu este garantat. Psihologii spun ca femeile abuzate la locul de munca prefera sa demisioneze daca nu gasesc sustinere legislativa sau colegiala.
Mai multi lideri din Sindicatul National al Agentilor de Politie din mai multe judete s-au aratat ofensati de aceste controale si de chestionarele la care trebuie sa raspunda politistele.
La Brasov, liderul de sindicat al Politiei Judiciare Brasov spunea dupa prima zi de controale ca nu s-au identificat probleme, vrand sa scape de insistenta jurnalistilor care doreau sa afle detalii despre interviurile pe care le dadeau politistele brasovene.
Controalele dispuse de ministrul de Interne Radu Stroe vin în urma unor scandaluri care au scos la iveala posibile cazuri de viol si hartuire sexuale ale caror victime au fost politiste din cel putin 2 judete ale tarii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.