La Brasov 2.800 de semnaturi pe petitia „Bicicleste omeneste”

La Brasov 2.800 de semnaturi pe petitia „Bicicleste omeneste”

0 596

2.800 de persoane, printre care 500 de turisti, vor ca la Brasov sa existe mai multi km de piste de biciclete. Biciclistii vor sa mearga la serviciu, la cumparaturi sau la plimbare cu acest mijloc de transport nepoluant. Printre cei care promoveaza bicicleta se numara si Principele Nicolae al Romaniei; Alteta Sa va pedala peste 1.000 de kilometri pentru sustinerea lecturii la nivel national

2.800 de persoane, printre care 500 de turisti, vor ca la Brasov sa existe mai multi km de piste de biciclete. Biciclistii vor sa mearga la serviciu, la cumparaturi sau la plimbare cu acest mijloc de transport nepoluant. Printre cei care promoveaza bicicleta se numara si Principele Nicolae al Romaniei; Alteta Sa va pedala peste 1.000 de kilometri pentru sustinerea lecturii la nivel national.

Listele cu semnaturi au fost depuse la Primaria Brasov de reprezentantii Grupului de Initiativa „Bicicleste omeneste”; acestia isi doresc amenajarea unei infrastructuri rutiere corespunzatoare pentru cei care aleg sa se deplaseze cu bicicleta prin oras. Semnaturile au fost strinse dupa mai multe campanii stradale, spune Laura Istrate – coordonatorul actualei campanii.

Pe bicicletaPistele de biciclete existente sunt folosite zilnic de amatorii pedalatului dar ar fi nevoie si de altele in oras.

Printre amatorii mersului cu bicicleta se numara si Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei care va pedala peste 1.000 de kilometri pentru promovarea lecturii la nivel national. I se vor alatura ciclistii amatori din Brasov, iar toate fondurile stranse vor fi directionate in scop caritabil.

Turul ciclist caritabil „Cartile copilariei pe bicicleta“ se desfasoara in perioada 23 aprilie – 3 mai si va traversa 13 judete, care vor fi parcurse in noua zile. La Brasov, coloana de biciclisti condusa de Principele Nicolae va ajunge pe 28 aprilie, la ora 18.00.

Biciclistii brasoveni din Asociatia „Brasovul pedaleaza“ vor intimpina la intrarea dinspre Ghimbav grupul condus de campionul national Alex Ciocan si de Principele Nicolae. De acolo, vor pedala impreuna pina in Piata Sfatului.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.