La Brașov rezultatele Evaluării Naţionale – mai slabe decât anul trecut

La Brașov rezultatele Evaluării Naţionale – mai slabe decât anul trecut

0 187

Aproape 1000 de elevi nu au reuşit să ia note de promovare. La polul opus, sunt 5 candidaţi care au luat 10 pe linie şi toţi sunt de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Aproape 1000 de elevi nu au reuşit să ia note de promovare. La polul opus, sunt 5 candidaţi care au luat 10 pe linie şi toţi sunt de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.
Ca în fiecare an, site-ul edu.ro, unde se afişează rezultatele, a fost inutilizabil toată dimineaţa. Aşa se face că la avizierele şcolilor au venit să vadă rezultatele mulţi copii şi părinţi, care s-au bucurat pentru rezultatele odraslelor.
Rezultatele din acest an sunt mai slabe decât cele de anul trecut, mai ales din cauza subiectelor de la matematică. Au fost doar 5 lucrări notate cu 10 „curat”, toate de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.
Pe discipline, sunt 33 de note de 10 la Română şi 31 la matematică. Pe de altă parte, 439 de absolvenţi de gimnaziu (faţă de 729, anul trecut) din judeţul Braşov au reuşit să obţină medii peste 9 la Evaluarea Naţională din acest an.

La polul opus aproape 1000 de copii nu au reuşit să ia măcar 5-ul.
Sunt chiar 4 copii care au primit 1,00 la Evaluarea Naţională după ce au predat foaia goală.110 note sunt între 1,00 şi 1,99 în judeţul Braşov.
Media la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 80% în media de admitere la liceu, iar 20% reprezintă media anilor de gimnaziu.
Indiferent de notele obţinute la Evaluarea Naţională, toţi cei care vor să meargă la liceu, o vor putea face, pentru că locuri sunt suficiente, inclusiv la şcolile profesionale sau învăţământul dual.
În cazul şcolilor unde rezultatele la Evaluarea Naţională au fost foarte slabe, Inspectoratul va face o analiză.
Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au putut face contestaţie tot ieri, până la 19.00.
Rezultatele finale vor fi afişate în 23 iunie. Completarea fişelor pentru înscrierea la liceu se va face în perioada 29 iunie – 3 iulie, iar repartizarea computerizată va fi în 9 iulie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.