La BAC 2010, elevii vor fi evaluati de profesorii de la clasa

La BAC 2010, elevii vor fi evaluati de profesorii de la clasa

0 53

Veste buna, sau nu, pentru elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat in 2010. Conform ultimelor informatii oferite de metodologia de Bacalaureat 2010 elaborata de Ministerul Educatiei (MECI), candidatii vor sustine probele lingvistice si digitale cu proprii profesori.
Astfel, daca pana acum elevii care dadeau examenul de Bacalaureat erau supravegheati si evaluati de o comisie formata din profesori din alta institutie scolara, din vara ei vor avea “placerea” de a fi examinati de fete cunoscute. In aceeasi ordine de idei, in ultimele modificari ale metodologiei examenului de Bacalaureat 2010, se precizeaza ca proba la limba straina nu se va mai da doar oral, ci va dura doua ore si va cuprinde o evaluare scrisa de 90 minute, o evaluare orala de 10-15 minute si intelegerea unui text audiat, timp de 20 de minute. Dar si aici exista probleme, deoarece in mediul rural liceele nu sunt dotate cu materialele necesare sutinerii probei de auditie.
In alta ordine de idei, reprezentantii Ministerului Educatiei nu au precizat felul in care vor fi platiti profesorii examinatori, existand posibilitatea ca acestia sa nu mai fie platiti suplimentar deoarece Bac-ul se desfasoara in timpul programului scolar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.