La Babarunca, moartea vine cu camioanele Armatei!

La Babarunca, moartea vine cu camioanele Armatei!

0 201

In doua zile consecutiv, doua camioane militare ale Ministerului Apararii Nationale au fost implicate in evenimente rutiere grave. Marti, un vehicul militar a fost la un pas de a se prabusi in rapa, nu inainte de a reteza mai multi copaci de pe marginea soselei si de a acrosa un alt autoturism, care se deplasa regulamentar. Ieri, un alt camion militar, venit sa-l scoata din rapa pe primul, nu a fost bine asigurat in timpul manevrei, a luat-o la vale si a lovit o masina stationata. Bilantul incidentului a fost mai grav decat cel de marti. Un barbat a murit pe loc, iar sotia acestuia a scapat cu cateva contuzii.
Soferul primului camion acuzase faptul ca vehiculul pe care il conducea marti pe DN1 A, intre localitatile Cheia si Babarunca, ar fi dat semne ca avea probleme la sistemul de franare. Situatia era cu atat mai grava cu cat autoutilitarea vopsita in culorile de camuflaj ale armatei transporta un buldozer pe platforma. In ciuda eforturilor de a-si tine masina pe sosea, soferul a lovit un autoturism inmatriculat in Constanta, ai carui ocupanti – o familie cu copii – veneau la munte pentru a petrece cateva zile de vacanta. Cursa camionului a continuat apoi pe marginea soselei, unde a retezat mai multi arbori, dintre care unul s-a prabusit pe sosea, blacand circulatia in zona. Camionul militar s-a oprit in cele din urma in trunchiul unui copac, care l-a si impiedicat, de altfel, sa se pravaleasca in rapa. Unul dintre cei patru militari aflati in cabina a reusit sa sara din vehicul inainte de ultimul impact. Ceilalti doi si soferul – pentru scoaterea caruia din cabina a fost nevoie de interventia echipei de descarcerare – au scapat totusi cu rani usoare.
Ieri, insa, exact in aceeasi zona, bilantul incidentului a fost mult mai grav. Soferul camionului deplasat pentru scoaterea primului din rapa nu si-a asigurat bine vehiculul pe care il parcase pe marginea soselei. Camionul a luat-o la vale, unde a lovit violent o Dacia Logan stationata in coloana. Soferul a fost ucis pe.loc in urma impactului iar sotia barbatului, care se afla si ea in masina, s-a ales doar cu contuzii.
Ar fi cazul ca autoritatile militare care raspund de starea tehnica a vehiculelor pe care le autorizeaza sa plece in cursa sa dea socoteala pentru inconstienta cu care au permis deplasarea camioanelor ucigase de la Babarunca. Asta daca nu cumva eventuala ancheta va stabili ca vina apartine exclusiv soferilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.