Kronospan promoveaza placile de lemn ECO

Kronospan promoveaza placile de lemn ECO

0 213

Compania Kronospan a realizat una dintre cele mai importante investitii in Brasov din ultimii 10 ani. Este vorba de nu mai putin de 200 milioane de euro intr-o fabrica de OSB, placi aglomerate din aschii de lemn, materiale care sunt folosite in constructii si care pot reduce costurile cu 40% comparativ cu materialele traditionale. Aceasta investitie a creat in jur de 500 de locuri de munca directe si 3000 indirecte.
Lemnul este trainic si durabil. Se poate modela in forme diverse. Intr-o locuinta iti da sentimentul de caldura si tihna. Pentru toate calitatile sale minunate este o solutie relativ ieftina pentru multe probleme de design. Peste toate este cel mai ecologic material pe care-l puteti gasi. E nevoie de mult mai putina energie pentru a-l prelucra, resturile lemnoase nu sunt periculoase si ce nu se poate folosi este biodegradabil.
“O casa de dimensiuni medii se poate realiza in doar cateva saptamani. Greutatea redusa a constructiei inseamna economii de beton si de alte materiale necesare realizarii unei fundatii clasice”, precizeaza Oana Bodea, director de comunicare al Kronospan pentru Business Standard..
Romanii inca sunt reticenti in ceea ce priveste folosirea noului material, dar vanzarile sunt in crestere, semn ca piata romaneasca evolueaza treptat.
“Romanii au inceput din ce in ce mai mult sa se intereseze de asemenea lucruri, si asta se poate observa inclusiv in vanzarile de placi OSB. Practic, din 2006 pana in 2007 piata s-a dublat, dar totusi consumul este inca departe de a atinge valorile din Europa Occidentala sau din SUA si Canada”, a comentat Oana Bodea, citata de aceeasi sursa.
Kronospan Romania este prezenta pe piata romaneasca incepand din luna iunie 1999. Principala activitate o constituie comercializarea de produse pe baza de lemn (PAL, MDF, HDF, parchet, lambriuri, OSB, blaturi, glafuri, etc.)
Pentru Kronospan calitatea si inovatia sunt foarte importante, astfel incat gama de produse pe baza de lemn este constant diversificata: PAL melaminat, PAL simplu, MDF simplu, MDF melaminat, HDF, parchet laminat, lambriuri, OSB, blaturi de bucatarie, glafuri pentru ferestre, plinte si accesorii. Toate aceste produse sunt disponibile intr-o gama variata de culori si dimensiuni.
Kronospan Romania, companie prezenta de 9 ani pe piata romaneasca a demarat in anul 2003 in Brasov o investitie de proportii. Este vorba despre construirea in cartierul Stupini a unei fabrici de placi din aschii lemnoase cu o capacitate de productie de 350.000 m³ anual.
Kronospan aduce la Brasov cea mai avansata tehnologie pe plan mondial pentru filtrare (electrofiltrare pentru purificarea aerului). Aceasta tehnica de varf mai este folosita in prezent doar la fabricile din Cehia si Germania. Prin tehnologia de filtrare utilizata, adica filtrare in mai multe trepte: cicloane, filtre cu saci, electrofiltru, pulberile sunt retinute, emisiile fiind mult mai mici decat cele prevazute de normele europene in vigoare. Este vorba de cea mai noua tehnologie de depoluare de pe plan mondial, adica dotarea uscatorului de aschii cu „Tehnologie UTWS si ESP”, tehnologie care are la baza epurarea in doua trepte: oxidare termica plus precipitare electrostatica, dupa cum se arata intr-un counicat de presa postat pe site-ul companiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.