Kremlinul pregătește o înțelegere pentru Trump! Sunt asteptate „reparatii” dupa Malta!

Kremlinul pregătește o înțelegere pentru Trump! Sunt asteptate „reparatii” dupa Malta!

0 75

Oficialii de la Kremlin au angajat negocieri intense cu omologii lor din Washington pentru a încheia cel puțin o tranzacție, care să permită președintelui american Donald Trump să prezinte ca pe un triumf  întâlnirea sa cu Vladimir Putin și care să justifice restabilirea relațiilor americano-ruse, scrie Bloomberg.
Principalul subiect al întâlnirii liderilor din 16 iulie de la Helsinki va fi rolul Iranului în Siria. Moscova negociază simultan cu Teheranul să retragă trupele din teritoriile ocupate din Siria, iar în locul lor să vina trupe loiale președintelui sirian Bashar al Assad.
Putin și-ar fi dat acordul în principiu cu privire la pretențiile americane și israeliene, conform cărora trupele iraniene trebuie să părăseasca Siria de sud, au spus agenției Bloomberg doi consilieri de la Kremlin.
După ce a studiat întâlnirea lui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în timpul căreia a fost anunțată brusc sistarea exercițiilor militare comune ale SUA și Coreea de Sud, Putin a decis că și el trebuie să negocieze personal cu presedintele SUA, a declarat un oficial rus, fără sa dea alte detalii.
Liderii celor două țări se vor întâlni fără asistenți, așa cum au făcut Trump și Kim în Singapore, a confirmat la rândul sau purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat ca planurile întalnirii la nivel inalt prevad o întrevedere tete-a-tete, și că Trump va merge la întâlnire „cu ochii larg deschiși“ (cu mare atentie – n.r.) în ceea ce privește intențiile lui Putin.
Între timp, în Siria, armata siriană, cu sprijinul aviatiei ruse, a declansat o vasta ofensiva în partea de sud-vest a țării, în încercarea de a obtine pozitii strategice cat mai bune inaintea summit-ului Rusia-SUA din Finlanda.

Întâlnirea Putin-Trump va avea loc în fosta reședință a țarilor ruși din Helsinki

Discuțiile dintre Putin și Trump de la Helsinki vor avea loc în palatul prezidențial, anunță publicația finlandeză Helsingin Sanomat.
Ziarul susține că Donald Trump va ajunge în capitala Finlandei duminică, 15 iulie. În aceiași zi el se va întâlni cu corpul diplomatic american. A doua zi, 16 iulie, Trump se va întâlni de dimineata cu președintele finlandez, Sauli Niinisto. Iar la pranza va avea reuniunea tete-a-tete Trump-Putin.
Potrivit Helsingin Sanomat, locul negocierilor va fi palatul prezidențial – reședința de lucru a președintelui Finlandei.
Palatul a fost în trecut reședința imparatilor rusi. Construită în 1820, cladirea a vazut pentru ultima data un țar rus în anul 1915, când împăratul Nicolae al II-lea a vizitat aceasta fosta gubernie ruseasca.
Din 1921 până în 1993 clădirea a fost simultan locuinta și birou al șefului statului. În prezent, palatul este una dintre cele trei reședinte oficiale de lucru ale președintelui Finlandei. Din anul 2017, clădirea este deschisă publicului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.