Kraft Foods negociaza salariile compensatorii

Kraft Foods negociaza salariile compensatorii

0 82

Salariatii fabricii Poiana – Kraft Foods din Brasov nu au ajuns la nicio intelegere cu conducerea privind salariile compensatorii pe care angajatii ar trebui sa le primeasca dupa inchiderea fabricii, deoarece solicitarile lor sunt considerate prea mari, negocierile urmnd sa fie reluate miercuri.
Angajatii fabricii de ciocolata acuza conducerea de „tehnica prafuita de negociere”, considernd ca pachetul compensatoriu oferit este mult sub nivelul cerut de salariati, potrivit reprezentantilor salariatilor, Dragos Grigore si Raluca Coltea
„La sfrsitul saptamnii a avut loc o noua runda de negocieri intre reprezentantii salariatilor si managementul companiei Kraft Foods. Nici de aceasta data nu s-a ajuns la o intelegere, mai mult, managementul companiei a retras ultima oferta inaintata in data de 27 noiembrie, motivnd ca nu au obtinut de la nivel regional aprobarile necesare si venind apoi cu o oferta mai mica”, au precizat acestia.
Angajatii cer un pachet salarial compensatoriu care sa cuprinda o perioada de minimum trei ani, plus alte beneficii, solicitare care a fost respinsa de catre managementul fabricii.
Negocierile vor fi reluate miercuri, insa liderii de sindicat spun ca nu isi fac mari sperante in negocierile cu conducerea fabricii si sunt hotarti sa mearga mai departe cu demersurile lor.
„Am anticipat o astfel de miscare, care pare a fi o tehnica prafuita de negociere. Tocmai de aceea suntem pregatiti sa mergem mai departe cu demersurile noastre. In plus, suntem in permanenta legatura cu Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), care ne-a asigurat de intreg suportul, prin orice mijloc posibil”, au adaugat liderii de sindicat.
Dragos Grigore si Raluca Coltea au precizat ca angajatii nu intentioneaza sa se imbogateasca in urma deciziei de inchidere a fabricii, ci doar sa obtina un pachet social care sa ii ajute sa treaca „peste o perioada de criza fara precedent la nivelul Romniei”.
Pna la transmiterea acestei stiri, Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romnia, nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia.
Conducerea fabricii de ciocolata din Brasov a anuntat ca la sfrsitul anului 2009 va inchide unitatea si ca va muta productia intr-un orasel de provincie din Bulgaria, Svoge, urmnd ca cei 440 de angajati sa primeasca un pachet salarial compensatoriu. Primele disponibilizari vor incepe in luna aprilie 2009.
Motivul invocat de producatorul de dulciuri si cafea Kraft Foods Romnia de a inchide fabrica de la Brasov este locul in care se afla fabrica, intr-o zona centrala a orasului, care este insuficienta pentru extinderea productiei

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.