Kraft Brasov le cauta de lucru viitorilor disponibilizati

Kraft Brasov le cauta de lucru viitorilor disponibilizati

0 113

Desi primaria Brasov a incercat sa-i convinga pe cei de la Kraft sa nu plece din orasul nostru, conducerea nu pare sa se lase impresionata de stradaniile edililor nostri. In consecinta, acestia au refuzat politicos propunerea municipalitatii de a-si muta fabrica pe un teren mai mare.
Asadar, decizia de a inchide fabrica de ciocolata ramane deocamdata in picioare.
„Este foarte apreciat gestul domnului primar de a ne pune la dispozitie un teren mai mare. Am luat la cunostinta aceasta oferta si o voi transmite mai departe. Dar pentru moment nu am nimic nou sa comunic in ceea ce priveste decizia de inchidere a fabricii“, a spus Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania.
Cu toate acestea, liderii fabricii de ciocolata se arata empatici cu nenorocirea ce-i paste pe viitorii sai fost angajati, motiv pentru care incearca sa le faca mai usoara despartirea de locul de munca actual.
In paralel, conducerea intreprinderii incearca sa ofere celor 440 de angajati alte locuri de munca. „Primii angajati vor pleca din mai 2009, nu de acum. Ceea ce vreau sa precizez este ca am angajat deja o firma care sa se ocupe cu plasarea acestora in alte companii. Avem multi colaboratori care este posibil sa aiba nevoie de forta de munca“, a precizat Doina Cavache.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Brasov a declarat ieri ca mutarea fabricii in Bulgaria este o decizie economica, in sensul ca “daca se transfera productia intr-o alta locatie mai ieftina, cu o forta de munca mai ieftina, rezultatul este un castig”. Sindicalistii si conducerea Kraft se vor intalni pe 24 noiembrie, la Viena, pentru a discuta problemele fabricii de la Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.