Kovesi si rezolvarea jafului de pe Agriselor

Kovesi si rezolvarea jafului de pe Agriselor

0 94

Dosarul cazului dublului asasinat de la casa de schimb valutar va avea prioritate! Este una din dispozitiile procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a participat la Brasov la adunarea generala a procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Procurorul care ancheteaza jaful comis in urma un an la Brasov va fi degrevat de alte cauze pana la finalizarea dosarului.
Vestea este cu atat mai buna cu cat peste doar cateva zile se implineste un an de la sangerosul jaf de la casa de schimb de pe strada Agriselor, soldat cu uciderea prin impuscare a doi barbati si mutilarea pe viata a celui de-al treilea, care a incasat la randul lui un glonte tras de un atacator inca necunoscut anchetatorilor. Sau, cel putin, opiniei publice, care nu a inteles prea mult din aventura judiciara a dosarelor celor doi basarabeni – Serghei Gorbunov si Serghei Gribenco – considerati pe rand suspectul principal al celor doua crime. Tot peste cateva zile ne vom aminti de gestul de civism extrem al brasoveanului Gheorghe Lala, una dintre victime, care se nimerise prin preajma la ora comiterii jafului si a decis sa intervina, cu un curaj nebun, perntru retinerea atacatorului inarmat care impuscase deja mortal o persoana si ranise grav o alta.
Dosarul jafului de pe Agriselor si alte cauze inregistrate la Brasov au facut ca, desi prezenta la adunarea procurorilor Parchetuluui de pe langa Tribunalul Brasov, Procurorul General al Romaniei sa raspunda presei mai mult la intrebari legate de activitatea Parchetului de pe langa Curtea de Apel. Printre problemele abordate la intalnirea cu Laura Kovesi au fot si numarul mare de dosare cu autori necunoscuti in registrate la Basov, dar si cresterea operativitatii in activitatea procurorilor, dupa ce stocul de dosare a scazut. Aspect remarcat cu oarecare satisfactie de procurorul Kovesi, mai ales in conditiile in care Parchetul brasovean, asemenea altor institutii similare din tara, se confrunta cu o lipsa acuta de personal, ceea ce face ca norma de dosare pe revine unui magistrat sa fie uneori covarsitoare. Una din solutiile desprinse in urma discutiilor cu sefa procurorilor din Romania ar fi modificarea competentei reglementate in codul de procedura penala, al carui proiect, ajuns deja la Parlament, include doua noi institutii in domeniu: principiul oportunitatii si acordul de vinovatie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.