“KOMISARII SOVIETICI, mici copii față de acest MONSTRU de AROGANŢĂ, intoleranță...

“KOMISARII SOVIETICI, mici copii față de acest MONSTRU de AROGANŢĂ, intoleranță și ideologie TÂMPĂ.”

0 402

Alina Mungiu Pippidi a fost acuzata dur de filologul şi eseistul român Adrian Papahagi!
Acesta a lansat critici dure la adresa, președintei unei pretioase „Societăţi Academice” (!?) din România (SAR). Mungiu este acuzată că organizațiile conduse de ea primesc fonduri norvegiene. Scandalul a luat amploare după ce inițiatoarea platformei civice România Curată a transmis public(!) că în spatele protestelor în favoarea familiei Bodnariu din Norvegia s-ar afla… Rusia(!?).
“Sincer, nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care alde  Alina Mungiu și gașca ei unită, salvatoare și curată, să fie la putere. Komisarii sovietici de odinioara ar fi mici copii față de acest monstru de aroganță, intoleranță și ideologie tâmpă.După ce ne-ar dărâma bisericile, ne-ar confisca pruncii, ne-ar vârî lesa securistă direct în creier, nu doar în maill-uri și în telefoane, ne-ar da afară de la catedre și ne-ar băga la pușcărie, la reeducare.Si s-ar găsi vreun bou cu bască, promovat ideolog oficial, care să ne explice că nu e mare lucru…Decat asa,prefer ca România să fie…pacalita de pișicheri corupți. Pelticul  Vanghelie e de o mie de ori preferabil komisarului Mungiu: incultura lor esențială este aceeași, doar gradul de alfabetizare diferă. Vanghelie măcar e mai tolerant și in prostia lui, mai simpatic!”, a precizat Papahagi pe contul său de Facebook.
De asemenea, jurnaliştii de la FLUX 24, au dezvăluit că demersul în care Mungiu susţine că „Rusia este implicată în celebrul caz Bodnariu”(!), are drept cauză alimentarea cu fonduri norvegiene a organizațiior conduse de aceasta !. Serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze ţara, care include spaţiul de dezbatere public, care ar trebui el însuşi inclus în ceea ce trebuie să fie securizat, afirma absolut halucinant Mungiu referitor la situaţia copiilor familiei Bodnariu. Tot pe FLUX 24, se arată cum Alina Mungiu Pippidi a primit două finanțări prin fondurile norvegiene, dintre care una a fost în valoare de 236.875 de mii de euro! Nu-ti este , fa cucoana, rusine?

Alina Mungiu despre cei care nu vor refugiați în România: PROȘTI
De asemenea, corectitudinea activităţilor Alinei Mungiu Pippidi a fost pusă sub semnul întrebării chiar de un fost colaborator, Cristian Ghinea, în prezent consilier al premierului Dacian Cioloș, într-un articol publicat în Dilema Veche (23-29 octombrie 2014).Ia sa citim:
“Sînt în măsură să ştiu cîte ceva despre managementul SAR, doar am lucrat cîţiva ani acolo. Am învăţat multe, inclusiv de la AMP. Dar concluzia rămîne: e o şefa inepta (n.r. – A. Mungiu Pippidi). Nu văd cum aş putea descrie aici pe scurt experienţele mele personale de subordonat. Să încercăm ceva mai obiectiv şi vizibil public: resursele umane. De la SAR oamenii pleacă continuu. Plecau şi cînd eram eu acolo, şi după. Rata de supravieţuire în organizaţie e minimă – ceea ce ar trezi dileme în orice lider capabil de introspecţie.Nu si d.nei Mungiu! Acum cîţiva ani au plecat trei sferturi din organizaţia Ei şi au fondat alta… Care are,ce sa vezi, mare succes! Lucru pentru care A.Mungiu nu îi iartă şi îi face în toate felurile, folosind tribuna publică pentru chestiuni private, cînd faptele sînt uşor de verificat. Aş putea da o listă cu ziarişti, foşti oficiali şi alte persoane aduse de d.na Mungiu în ultimii ani la SAR – care au plecat toţi înjurînd. Explicaţia? Eu am avansat ipoteza managementului inept. A.Mungiu a avansat ipoteza că agenturile o sabotează. Alegeţi dumneavoastră. Amuzant e că şi Simona Popescu, care semnează dreptul la replică scris despre AMP, plecase acum vreun an plîngîndu-se pe Facebook că o concediase într-un mod umilitor.
Pe lîngă stilul de lucru haotic, la Mungiu mai e ceva: permanenta folosire a organizaţiei pentru toanele personale. În URSS, deviaţionist era acela care mergea drept cînd partidul o cotea brusc. Date fiind pasiunile şi furiile publice complet aleatorii, e inevitabil să fii deviaţionist dacă ai ghinionul să lucrezi sau să fii aliat cu A.Mungiu. După ce te tămîiază public că eşti un… potenţial lider de viitor, nici nu ştii cînd te trezeşti catalogat vîndut serviciilor – fără să fi făcut nimic diferit între timp. Cu politicienii e la fel, AMP trece prin trei faze: 1) amor dezlănţuit; 2) gudureală mămoasă şi 3) răzbunare furibundă.
Cu Traian Băsescu a trecut prin toate fazele. La o întîlnire a Alianţei România Curată (singura, de altfel) Mungiu tot zicea ceva de „Şefu’“. Şefu’ a zis, Şefu’ se gîndea… O zicea chicotind, cu aer de şcolăriţă care fumează la WC cu directorul liceului, prietenul ei. Iniţial nu am înţeles despre cine vorbeşte. Apoi ne-am dat cu toţii seama că despre Băsescu… Şi ne-am uitat unii la alţii – ONG-işti şi ziarişti – stupefiaţi. Nu aparenţele erau importante pentru ea, ci aparenţa intimităţii cu puterea. De la un moment încolo, Băsescu nu a mai fost Şefu’, şi să te ţii răzbunare.
Cu Ponta, povestea e similară. Un „impecabil“ lider de viitor. A urmat apoi gudureala, articole cu ce trebuie să facă noul Şefu’. Scrise la modul din care înţelegem că A.Mungiu conduce de fapt Guvernul,  Comisia Europeană şi bucăţi din ONU. Ponta a intrat în faza trei şi acum Iohannis s-a procopsit cu pasiunea. Cine o susţine pe Macovei e ori tîmpit, ori securist, nu există loc de discuţii. Nu îl văd bine nici pe Iohannis (evident, după ce AMP îl va fi făcut …pe Sasu preşedinte!).
Să trecem la calomnie.  Mă mir că A.Mungiu  spune că ne-a dat afară (toţi cei care pleacă din scarba de lFundatia Sorosa SAR …află apoi prin tîrg că au fost concediaţi – asta e o regulă). Totuşi, minciuna ar fi fost uşor de demontat pentru că există corespondenţa. Adevărul e că am făcut o mare greşeală : ne-am retras discret. Eram de la început în Alianţă, am acceptat să intrăm mai degrabă ca un triumf al speranţei contra experienţei. În cei doi ani cît am fost membri a existat o singură întîlnire a partenerilor. Nici o discuţie despre obiective, bugete, reguli de funcţionare.
România Curată ramane jucăria personală a Alinei Mungiu-Pippidi. Din ce se dorea o mare coaliţie a societăţii civile, ARC e un blog colectiv.
Asta nu e rău în sine, se strîng undeva opinii scrise prin alte părţi de oameni onorabili ca Moise Guran, Cătălin Tolontan sau Dorin Tudoran. Oameni pe care îi respect şi pe care cele scrise aici nu îi implică cu nimic. Dar nu asta era ideea proiectului, puteam avea blog unde să fie A.Mungiu redactor-şef şi fără ditamai coaliţia fictivă.
Nu aş putea spune exact cînd a intrat relaţia mea cu A.Mungiu în faza trei, dar la un moment dat am început să aflu din ziare că am trecut de partea.. întunecată a Forţei. Am devenit băsist – deşi eu nu m-am văzut niciodată personal cu Şefu’… Am ajuns sabotor al anticorupţiei pentru că am scris o carte despre DNA. Devenea absurd, am propus Consiliului Director al CRPE să ne retragem din Alianţă. Colegii mei au acceptat şi au propus să facem o scrisoare publică cu explicaţii. M-am opus, zicînd că e destul scandal în spaţiul public, iar ideile ARC sînt bune, chiar dacă implementarea e proastă. Regret acum, cînd A.Mungiu  inventează retroactiv motive pentru care ne-am retras. SAR
Acum, despre independenţă. Ce înseamnă însă o organizaţie independentă? Haideţi să ne gîndim la o organizaţie care are ca donatori: Open Society Institute, Comisia Europeană prin proiecte de cercetare pe mai multe ţări, fondurile norvegiene administrate de FDSC, ambasada SUA şi o instituţie subordonată unui minister din România. Este o asemenea organizaţie în măsură să „îşi permită o poziţie independentă“? Conform replicii de mai sus a d.nei Mungiu, nu este. Păcat. Pentru că asta e chiar lista de… finanţatori ai SAR. Cînd am primit dreptul la replică, am fost curios să văd ce proiecte mai are SAR, deci m-am uitat pe site. Şi e amuzant să văd o structură de finanţare uimitor de asemănătoare cu cea de la CRPE
În schimb, SAR are contract direct cu o instituţie subordonată Ministerului Educaţiei, deci „cu statul“. Conform logicii Alinei Mungiu-Pippidi, ar fi onorabil pentru SAR… să se retragă din „România Curată” pentru că nu poate monitoriza fondurile publice. Evident, este o aberaţie. Dar dacă AMP ar fi coerentă, şi-ar aplica propria logică , a scris Cristian Ghinea despre colaborarea lui cu Alina Mungiu-Pippidi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.