Kiwi prea mic pentru normele UE

Kiwi prea mic pentru normele UE

0 59

Culmea normelor UE. Se pare ca reclamele autohtone la o bere sunt reiterate in Marea Britanie, acolo unde aflam ca autoritatile de la Bruxelles au interzis unui comerciant de legume sa vanda kiwi in Marea Britanie, pentru ca regulile UE spun ca aceste fructe trebuie sa fie cu un milimetru mai mari decat erau ale sale.
Concret, vanzatorul Tim Down trebuie sa plateasca acum 100 de lire sterline pentru a arunca cele 5.000 de fructe in stare perfecta, dar care nu au marimea si greutatea conform standardelor impuse de UE. Mai mult, aflam ca inspectorii guvernamentali l-au avertizat pe Down ca risca sa fie amendat cu 5.000 de lire si daca incearca sa dea fructele fara sa ceara bani.
Acest caz a impartit in doua tabere parlamentarii englezi si pe cei europeni. Europarlamentarul conservator Syed Kamall a declarat referitor la acest caz: „Intr-un moment in care creste pretul alimentelor pentru familiile britanice este dezgustator ca vezi atata mancare condamnata pentru un motiv derizoriu”. Chiar si unii oficiali din Comisia Europeana de la Bruxelles au spus ca e timpul sa nu mai intervina in acest domeniu. “Avem regulile acestea despre fructe si legume de cativa ani (…) Vrem sa scapam de ele”, a spus purtatorul de cuvant al comisarului pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel.
Legislatia europeana spune ca fructele kiwi de clasa II trebuie sa cantareasca cel putin 62 de grame, dar dupa o inspectie de doua ore, oficialii au gasit loturi care cantareau 58 de grame. Cele patru grame corespund cu un milimetru in diametru.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.