Kiss, but don’t piss!

Kiss, but don’t piss!

0 117

Ca sa nu-i duca doar un biet buchet de flori de ziua ei, autoritatile romane i-au daruit coanei Europa, la cei cinzeci de anisori de cand a venit pe lume, ditamai copaceii. Fiecare prefect a sadit cate un pomisor pe spatiul verde al circumscriptiei, pentru a sarbatori jumatate de secol de la semnarea Tratatului de la Roma, ce consfintea constituirea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului. Nu numai c-am scapat ieftin, dar am si facut figura de ecologisti si iubitori ai naturii, personaje cu mare trecere la doamna cincuagenara. Prefectii vor trebui sa-si mai cumpere eventual o pereche de pantofi – fericitul Danu de la Brasov prinde si reducerile la articole de copii – in locul celor scofalcite de la iesitul in parcurile imbibate de apa ca sa se dea sensibili la natura.


Desi aparent fragila, investitia pomicola are un viitor viguros in Romania. Copaceii nu vor duce lipsa de ingrasaminte si umiditate, cu toata seceta care se anunta. In tara in care nici un proprietar de caine nu foloseste punga si lopatica atunci cand isi plimba patrupedul prin parc, tinerele lujere vor fi asaltate de dulaii si cotarlele de buzunar care s-au abtinut sa urineze in apartamentele stapanilor.


La Brasov, canidele au chiar concurenta mare in parcuri; si bipezii se vor inghesui sa ude, eventual sa ingrase vegetatia. Dupa cum declara deun?zi purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, cinci toalete mari si late functioneaza in municipiul Brasov. Cinci! Si probabil a pus-o si pe-aia din Gara, care abia daca trece de stadiul de latrina. Restul stabilimentelor pentru necesitati fiziologice sunt inchise, pentru ca nici un investitor nu le-a considerat profitabile. Turistii straini vor invata ce-i aia abstinenta in timp ce vor vizita in fuga centrul orasului ori alte obiective. Isi vor aminti de urbea noastra ca de orasul ala frumos in care aerul de munte iti umfla dureros vezica.


Te pup, Europa. Kiss, but don’t piss!


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.