KID.eu – domeniu dedicat copiilor

KID.eu – domeniu dedicat copiilor

0 256

Parlamentul European a aprobat acordul la care s-a ajuns impreuna cu Consiliul privind actiunile de protectie a copiilor fata de continutul inadecvat al site-urilor Internet.


La initiativa raportorului francez Marielle De Sarnez, s-a decis crearea unui domeniu nou denumit „KID.eu”, cu continut special pentru copii, monitorizat in mod frecvent de o autoritate independenta. Deputatii europeni considera ca acest domeniu ar putea asigura o zona sigura de internet.


Acest demers are drept scop indepartarea celor mici de siteurile cu continut neadecvat, constatandu-se ca pe internet exista peste 260 milioane pagini cu continut pornografic, la care copiii si tinerii au acces neingradit si pe care le pot viziona intamplator, in cautarea de diferite subiecte de interes.


Un domeniu exclusiv al copiilor, ar impiedica navigarea pe siteuri necunoscute.


Parlamentul solicita, totodata, Statelor Membre sa lanseze campanii de informare pentru a constientiza opinia publica de potentialele pericole ale internetului si sa distribuie pachete informative continand sugestii pentru „accessigur”, sisteme-filtru de protectie si introducerea unor linii telefonice pentru reclamatii si raportare a oricaror site-uri cu continut daunator. Profesorii si educatorii trebuie sa urmeze cursuri prin care sa cunoasca metodele de indrumare in ce priveste utilizarea internetului si, totodata, pericolele discutiilor on-line in grup, cum ar fi forumurile sau chat-urile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.