Kelemen Hunor un nostalgic revizionist si revansard

Kelemen Hunor un nostalgic revizionist si revansard

0 673

Kelemen Hunor a vorbit in deschiderea Zilelor culturii maghiare ,NU despre jignirea grava adusa cetatenilor clujeni si orasului lor prin acceptarea unei „conferinte” IREDENISTE DESPRE CONDUCATORUL FASCIST HORTHY MIKLOS, ci despre un incident oarecare, de competenta politiei locale
”Clujul va continua să rămână un oraș puternic, dacă lucrurile vor funcționa în ordine. Atunci când administrația locală își va asuma nu doar sarcina curățării statuii lui Matia Corvin ci, cu sprijinul autorităților competente, și identificarea autorilor infracțiunii. Clujul va fi cu adevărat un oraș puternic și al ordinii, când aceiași autori necunoscuți vor înceta să mai îndepărteze din inscripția de pe automatele de bilete cuvântul <<Kolozsvá
r>>, denumirea în maghiară a urbei.
kelemen-hunor-udmrAcest oraș va fi puternic, împreună cu societatea românească care trăiește aici, atunci când astfel de acte vor fi rapid și eficient pedepsite”, a subliniat liderul UDMR apreciind, totodată, și atenția pe care au acordat-o organizatorii evenimentului situației dificile în care se află comunitatea maghiară din Ucraina.
”Solidaritatea noastră cu maghiarii din regiunea transcarpatică a devenit prioritară, iar acest lucru este unul benefic și corect. Doar atunci putem fi o comunitate unită dacă suntem solidari în acțiunile și proiectele noastre de viitor cu cei care se află acum în cea mai mare dificultate”
(…), a precizat Kelemen Hunor subliniind totodată existenta unui progres important, faptul că societatea românească și comunitatea maghiară, împreună, au respins cu fermitate naționalismul care, timp de mulți ani la rând, și-a pus amprenta pe viața lor cotidiană.
Seful veterinar al UDMR indrazneste sa „atace” la Cluj-Napoca un asa zis nationalism al romanilor, dar organizeaza actiuni autonomiste iredentiste de masa in numele apararii unei  asa zise identitati  nationale a minoritatii, in cel mai agresiv „stil” revizionist si revansard. Nu iti este rusine, mai prefacutule?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.