Kelemen Hunor: Să impozităm pensiile speciale cu 99% valoarea care depășește indemnizația...

Kelemen Hunor: Să impozităm pensiile speciale cu 99% valoarea care depășește indemnizația președintelui României

7 31

Vicepremierul Kelemen Hunor propune impozitarea pensiilor speciale la un nivel raportat la indemnizația președintelui României, astfel încât să nu mai existe pensii de 70.000 de lei.
Orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului – este sugestia liderului UDMR. 

Kelemen Hunor a spus marți seară, la B1TV, că pensiile speciale de 70.000 de lei sunt „o aberație” care „nu se poate justifica”.
El a arătat că acestea nu se găsesc la militari care au fost în teatre de operații și nici la parlamentari, ci mai ales în cazul unor magistrați.
Vicepremierul a propus soluția impozitării cu aproape 100% a pensiilor speciale peste un anumit nivel, soluție care ar fi constituțională, în opinia lui.

Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

În privința celorlalte pensii, vicepremierul a arătat că ele au crescut la începutul anului față de 2020, iar următoarea creștere va fi în 2022. 
„Programul de guvernare este pe patru ani și prevede ca pensiile să crească potrivit legii. Cum va fi repartizată creșterea pensiilor depinde de bugetul fiecărui an. Anul trecut s-au majorat în septembrie, în 2021 sunt mai mari decât în 2020. Acolo am fost cu toții de acord. Următoarea creștere să fie începând din 2022, 1 ianuarie”, a mai afirmat vicepremierul. (Vlad T.)

COMENTARII

 1. Premierul Florin Cîțu a falsificat proiectul de buget pe 2021 – este acuzația lansată în spațiul public de un cunoscut jurnalist, care argumentează cu date.

  BUCUREȘTI, 16 feb – Acuzație ”nucleară” a cunoscutului ziarist și consilier al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu.
  Ziaristul pune față în față două date diferite folosite de Cîțu pentru același câștig salarial mediu pe 2020, reieșind clar că, la calculul din bugetul 2021, premierul folosește cifre false!
  ”Haideți să vă arăt cum a falsificat premierul Cîțu proiectul de buget pe 2021”, scrie Vasilcoiu, publicând două imagini:
  -În prima, din sursă ANAF, ”câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS (Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat) a fost în 2020 de 5429 de lei”.
  -În a doua, din sursă Proiectul de buget prezentat de premierul Cîțu, ”același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei”.

  Întrebare firească: ”De ce 5150 lei și nu 5429 lei?!”.
  ”Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că va CREȘTE la 5380 lei în 2021”, dar, în fapt… ”Când colo, scade!”, constată jurnalistul.
  Cristi Vasilcoiu atrage atenția că, potrivit INS (Institutul național de statistică), salariul mediu REALIZAT din 2020 a fost de 5.396 lei, ”dar premierul i-a pus pe cei de la Prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să își poată aranja, mincinos, bugetul!”

  folosirea VOITĂ a altor date de date eronate la calculul pe care se bazează o lege, în cazul de față Legea Bugetului, cu implicații materiale directe uriașe, are conotații grave – chiar penale!

 2. Populism ieftin!
  A propus un % de impozit pentru pensiile speciale să fie sigur că nu va fi aplicat niciodată.
  Ar trebui o impozitare progresivă.
  De exemplu:
  Până la 70 de mii anual impozit normal.
  Pe partea >70000100130000 impozit suplimentar de 60%.
  La fel și cu alcoolul ar trebui să se permită alcoolemie de sub 0,025 la mie!
  gândiți-vă la cei ce trebuie să ia siropuri antitusive.
  Sau cei ce se împărtășesc= după Sf. liturghie; cum facem instalăm filtre de poliție și punem fiola la gura preoților și le dăm amendă pentru că s-au împărtășit ?
  Sau pentru preoți se închide un ochi fiind evident că după liturghie au consumat.
  La fel post pandemie barurile restaurantele nu ar pute vinde o mică bere sau un pahar de cidru sau vin slab alcoolizat ?

  • hAnonime,
   Șoldogotule, de unde ai scos cifra 7.000 de lei? De ce nu pensia medie din țară?
   Și lasă, dreaqu să te ia, băutura. Bea la Vaslui de unde te tragi, nu aici. Tu și popii voștri bețivi.

 3. Nu, nu. 99% din ce depășește pensia medie din Rrrrumânistan.
  Ticălos bozgorul.

  • Purule
   Fără țară ești tu,
   Când ai ajuns aici noi cei din Brașov î-ți strigam “sârma”.
   N-aveați bani de plachiuri și vă puneți pe talpă plăcuțe vidia.
   Sunt unii aici de sute de ani și le spuneți cuvinte buruienoase.
   Nu-mi spuneți că cetățile săsești din Sieberburghen au fost construite de neamurile tale lacheule.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.