Kelemen Hunor: Este o greseala infiintarea unui nou partid politic

Kelemen Hunor:
Este o greseala infiintarea unui nou partid politic

0 91

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, ca nu stie de existenta niciunui Partid Popular Maghiar, dar ca aparitia unei noi formatiuni politice este o greseala istorica, deoarece divizeaza comunitatea maghiara. „Nu stiu, nu exista acest partid. De la depunerea actelor, pana la inregistrarea partidului e cale lunga. Noi am spus ce aveam de spus si nu s-a schimbat nimic. Este o greseala infiintarea unui nou partid politic, pentru ca prin divizarea comunitatii nu se poate asigura o reprezentare politica coerenta si puternica, deci din acest punct de vedere cei care au luat aceasta decizie zic eu ca au luat o decizie istoric gresita, dar sunt convins ca si la alegerile de anul viitor comunitatea maghiara va fi foarte unita si inteleapta”, a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca.
Acesta a spus ca maghiarii vor sti sa ocoleasca pericolul de a ramane fara reprezentare la nivel local si mai ales national si ca orice initiativa de a infiinta un nou partid este o greseala tactica.
Kelemen Hunor a mai afirmat ca UDMR „nu va face nimic din punct de vedere tehnic” pentru a impiedica aparitia unei noi formatiuni politice.
Fostul deputat UDMR de Timis Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor, a depus, joi, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de infiintare a unei noi formatiuni politice, intitulate Partidul Popular Maghiar din Transilvania, care il are ca mentor pe europarlamentarul Laszlo Tokes.
„Noi suntem mandri de aceasta eticheta, ca suntem partidul lui Tokes. Laszlo Tokes este o personalitate marcanta, cu un set de valori, dar el fiind europarlamentar nu poate avea functii in partid”, a declarat Toro Tibor.

Toro Tibor a recunoscut ca una dintre prioritatile formatiunii este obtinerea autonomiei comunitatii maghiare, iar noul partid se doreste o alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.