Kaszai în tenis; servește cine este la serviciu: Silence please!

Kaszai în tenis; servește cine este la serviciu: Silence please!

0 281

„Ce ironie! In urma cu 10 ani  PSD (atunci „parte” a coaliţiei cu PDL în Guvernul Boc) introducea prin OUG un articol în (art. 15^1) in care se spunea că în cazul organizării simultane de alegeri şi referendum, se pot folosi aceleaşi secţii de votare.
Principalul argument: realizarea de economii financiare si de simplificare in  organizare!
Azi, s-a schimbat modificarea: lgaria politica a presedintelui, se raspunde cu o magarie pe potrivă ; acelaşi PSD se pregăteşte să anuleze măsura, tot prin OUG. 

Vrea să separe secţiile de votare în care cetăţenii vor vota:
1) pentru alegerile europarlamentare  
2)  pentru referendumul convocat de Preşedinte, în data de 26 mai 2019”, precizează Florina Presadă pe contul de Facebook.
Ea spune că miza nu este alta decât folosirea, conform Legii, a Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot – SIMPV.

image.png

În acest moment, există bază legală pentru folosirea SIMPV… DOAR în cazul alegerilor europarlamentare. Vă reamintesc că am depus o iniţiativă legislativă pentru ca SIMPV să poată fi folosit şi în cazul unui referendum,
însă iniţiativa e blocată la Camera Deputaţilor în comisiile de specialitate (după ce a fost respinsă de Senat în data de 25 februarie 2019, deşi avea raport de admitere cu amendamente de la Comisia Juridică şi era în regulă din punct de vedere tehnic). 
Referendumul convocat de Preşedinte are nevoie de un cvorum de prezenţă pentru a fi validat;  aşadar PSD speră, probabil, că acesta va fi greu de dovedit în lipsa SIMPV, de unde şi separarea secţiilor de votare”, afirmă senatoarea.

Presadă precizează că, în acelaşi timp, separarea secţiilor de votare între alegeri europarlamentare/referendum ar putea duce la o prezenţă mai mică atât la votul pentru alegeri, dar şi la referendum.
„Or, toate sondajele ne arată că la o prezenţă mai mare, PSD va lua un scor mai slab , de sub 30%”, spune ea.
„Nu în ultimul rând, două rânduri de secţii de votare înseamnă dublarea cheltuielilor – de la cheltuieli cu infrastructura până la plata membrilor din birourile electorale ale secţiilor de votare.
Îi solicitam doamnei Dăncilă să mă contrazică, desigur! Dacă se dedau totuşi la un astfel de OUG,pesediştii ar putea să susţină măcar adoptarea Plx 85/2009 de care pomeneam mai sus, ca să ştim sigur câţi oameni merg la vot, indiferent de secţia de votare”, încheie Florina Presadă.
K-asa-i in tenis,”, vorba lui Toma Caragiu…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.