Karmatica Elena Basescu

Karmatica Elena Basescu

0 92

Karma ar fi, conform filosofiei religioase indiene, soarta omului hotarata de faptele sale. Si atunci pare ciudat ca Elena Basescu vorbeste despre intalniri „karmatice”, mai ales referindu-se la episodul „Hrebe jr.”, intrerupt (si) de misoginismul – asa pretinde fatuca – batranului Hrebe, cand a cam trimis-o la cratita, nu la politica.
Nu cred ca Hrebe batranul ar fi misogin. Mai degraba o fi vrut sa opreasca decaderea fiului sau la nivelul „iubitei”. Dar si cu trimisul la bucatarie ar putea sa greseasca, pentru ca nu o vad pe mica Baseasca sa o duca mintea si fantezia si dragostea reala sa faca ceva, indiferent ce, dar sa fie munca adevarata, cu dramul de efort intelectual.
Elena Basescu, candidata independenta la alegerile europarlamentare, sustine ca relaþia sa cu fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost o intalnire… „karmatica”. Si uite cum „intelectuala EBA” o festeleste din nou dorind sa frapeze, atat pe limitatii, cat si pe incultii de care ii place sa fie ridicata in slavi, fara sa aiba grija ca totul se bazeaza pe cioburi. Ea ii trage cu aceasta notiune, karma, probabil habar neavand cu ce soi de paine se mananca aceasta si stalcind forma adjectivala a notiunii. Pentru ca aceasta este karmica si nu karmatica.
EBA sustine ca, in conceptia lui Viorel Hrebenciuc, o femeie nu trebuie sa faca politica, ci trebuie sa stea acasa cu baticul in cap. Pai este si normal, cand ai capul gol si bantuit de pleava.
„Noi nu am trecut de conceptia aceea din Romeo si Julieta, chiar daca suntem in 2009 si sa stiti ca sangele apa nu se face. A trebuit eu sa ajung la concluzia asta, dupa trei ani de zile. Toti au o karma in viata si intalnirea dintre mine si Andrei a fost o intalnire karmatica. Amandoi am avut ceva de invatat din asta”, a declarat Elena Basescu in cadrul unei emisiuni de televiziune.
Intr-un fel mi-e si mila de sufletelul ei prapadit de orgolii spre teluri intangibile datorita dotarilor intelectuale. Dar nici nu-mi pot permite sa iert depasirea limitelor.
Oricum, sa speram ca acest Clan Basescu va fi cat mai curand tras pe linia moarta a politicii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.