Karl Geiger, Germania, s-a impus în prima etapă a Grand Prix-ului la...

Karl Geiger, Germania, s-a impus în prima etapă a Grand Prix-ului la sărituri cu schiurile de la Râșnov

0 164

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume au ajuns, în acest weekend, la Râșnov. Baza olimpică de sărituri cu schiurile, de pe Valea Cărbunării, găzduiește sâmbătă și duminică, două etape de Cupă Mondială la masculin, după ce, aceeaşi locaţie, i-a obişnuit pe iubitorii acestui sport cu întreceri de Cupa Mondială, la feminin.
Este pentru prima dată în România, ca spectatorii să asiste la întrecerile băieţilor, cu prilejul acestui Grand Prix. Sâmbătă, s-au desfășurat prima etapă a Grand Prix-ul de la Râşnov, la startul căreia s-au prezentat 41 de sportivi, printre care campionul olimpic en-titre, polonezul Kamil Stoch, dar şi alte nume sonore în acest sport : Dawid Kubacki, Maciej Kot, Stefan Hula, Piotr Zyla (toţi Polonia), Stefan Kofler (Austria), Roman Koudelka, Lukas Hlava (Cehia), Taku Takeuchi (Japonia), Evgeniy Klimov, Denis Kornilov, Dmitriy Vasiliev (Rusia), cu toţii fiind sportivi din top 30.
Înaintea etapelor de la Râșnov, în clasamentul general al Grand Prix-ului de vară FIS, pe prima poziţie este rusul Evgeniy Klimov, cu 365 p, urmat de polonezii Kamil Stoch, 300 p şi Piotr Zyla, 230 p. Dintre acești trei sportivi de talie mondială, doar unul a avut o evoluție admirabilă în etapa desfășurată sâmbătă, la Râșnov. Este vorba, de Piotr Zyla, care a reușit două sărituri foarte bune, 95,5 și 97 metri, care, combinate cu impresia artistică, i-au adus un memorabil loc secund. Primul a fost o surpriză, neamțul Karl Geiger, care a impresionat asistența, cu două sărituri gigantice, care au măsurat 89, respectiv, 99 metri! Podiumul a fost completat Evgheniy Klimov, din Rusia, liderul la zi al Cupei Mondiale, la sărituri de vară. De remarcat că sportivii polonezi au fost ăncurajat tot timpul de suporteri veniți din această țară, semn că acolo, săriturile cu schiurile este un sport național.

Duminică, de la ora 16,00, se va disputa a doua etapă a Grand Prix-ului de la Râșnov.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.