KANDIA este din nou de vanzare

KANDIA este din nou de vanzare

0 54

Colosul American, Kraft Foods, este pe cale de a-si adauga o noua marca la grupul de firme. Este vorba despre producatorul Kandia care, conform presei economice, ar putea fi scos din nou la vanzare. Spunem „din nou” deoarece Kandia a fost achizitionata acum trei ani de catre englezii de la Cadbury, diferenta fiind ca tranzactia de anul acesta se va invarti in jurul sumei de 100 mil. euro.
Concret, Comisia Europeana (CE) si-a dat acordul pentru o posibila achizitie a Cadbury de catre grupul american Kraft Foods, cu conditia ca entitatea nou-formata sa renunte la operatiunile de fabricare a produselor din ciocolata Cadbury din Romania si Polonia. Decizia a fost motivata de cotele mari de piata detinute de cele doua companii in Romania si Polonia pe segmentul ciocolatei. Pe piata locala de profil, Kraft, care nu mai are nicio fabrica locala, detine in prezent o cota de peste 50%, cu produse precum Milka sau Poiana, iar achizitia producatorului Kandia i-ar aduce o pozitie dominanta, cu o cota de peste 70%, potrivit estimarilor ZF.
Kraf Foods a avut afaceri de 154 mil. euro in 2008 in Romania, de aproape cinci ori mai mari decat rulajele raportate de Cadbury Romania, de 33 mil. euro. Kraft a inchis anul trecut singura sa unitate de productie din Romania, fabrica de ciocolata din Brasov, in urma deciziei de a investi in dezvoltarea unei fabrici regionale in Bulgaria.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.