Justiție cu Daddycație

Justiție cu Daddycație

1 224

Aici am ajuns. Eu, tu, alți prostănaci care încă mai pierd vremea prin Românika - rozând la zăbala speranței că va fi, dacă nu bine, măcar suportabil. Nu e. Este mult peste ce poți înghiți fără să faci indigestie socială

Aici am ajuns. Eu, tu, alți prostănaci care încă mai pierd vremea prin Românika – rozând la zăbala speranței că va fi, dacă nu bine, măcar suportabil. Nu e. Este mult peste ce poți înghiți fără să faci indigestie socială.
Am crezut o vreme că sistemul peste care s-a întronizat Daddy, patriarhul ăsta de Teleorman cu mustață și ciorapi albi nu poate comite abjecțiile pe care le face chiar la lumina zilei. Nu poate să-l îmbăieze pe condamnatul definitiv în dosarul Referendumului chiar așa în văzul lumii și să-l spele – tot definitiv – de păcatele în care s-a versat.
Iată că poate. Abluția juridică prin care Liviu Dragnea este degresat de partea din trecutul infracțional pe care i-a putut-o proba DNA s-a produs. Lacheii pe care i-a băgat în Parlament i-au făcut pofta. Parlamentarii PSD și ALDE i-au dedicat special lui Daddy o prevedere care îi permite să întoarcă sentință definitivă prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, doar pentru că nu a fost semnată de același judecător care a pronunțat-o. Mai lipsea ca amendamentul să se intituleze simplu și sincer „Liviu Dragnea”. Probabil că așa se și numea când a plecat din comisia juridică condusă de sinistrul Iordache, care gâfâie să-și slugărească stăpânul până la capăt. Cred că avea în subsolul foii și trimiterea minusculă: „cadou modest pentru Domnul Dragnea de la un grup de oameni ai muncii în justiție”.
Nu puteau aleșii să-l uite pe amicul de potlogării senatoriale Tăriceanu, care poate ațipi liniștit la umbra căldicică a amendamentului legat de imposibilitatea apelării sentinței de achitare din prima instanță fără administarea de probe noi.
Nici că se puteau cadouri mai directe, mai vizibile, mai slugarnice, mai abjecte.
Mă-ntreb, totuși, cât de mult am greșit noi de i-am lăsat pe limbricii ăștia să se cuibărească în colonul justiției, de unde livrează dejecții pentru viermii mai grași care au apucat la lumină, la case, la terenuri, la lacuri, la județe și, în curând, la întreaga țară. Ce dracu am făcut sau n-am făcut de le-am dat ăstora impresia că au rămas singuri în Românika și se o pot ține tot într-o orgie constituțională?
Daddy știe cu siguranță. Poate că știe și sentința de mâine a Curții de Casație și Justiție, care l-ar putea pune cu botul lejer cariat pe labele în care au încăput averi sfruntate.
Poate că n-o știe și își face grji pentru soarta ce-l așteaptă dacă magistrații Înaltei Curți îl condamnă în dosarul Bombonica.
Ar fi singurul confet necomestibil pe tortul Justiției, din care și-a tăiat deja prea multe felii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

 1. Dle Vifor:
  1) Oare nu e absolut obligatoriu ca Presedinta celui mai inalt Complet de judecata sa semneze
  la timp o Sentinta…prea indelung amanata, dupa ce trebuia,tot legal , sa o redacteze ,
  cu multe luni inainte de pensionarea sa ? Macar si pentru faptul ca l-a condamnat
  la puscarie pe al III-lea om in Stat si sentinta era asteptata de „tot boborul”?
  2) Sa stiti ca personal simt un disconfort real cand citesc,oriunde, barbarismul lingvistic „Românika”!
  Sunteti un om de cultura apreciat , cu harul scrisului in „Limba Romanika”.Daca nu puteti, sau nu vreti
  sa contribuiti si altfel la… „prosperitatea” celui mai de pret dar de la Dumnezeu , lasat
  romanilor, macar nu intretineti o „bashkalie” de joasa speta,cand e vorba de numele sau limba tarii !
  Ma gandesc si la marele carturar Ienachita Vacarescu , cunoscator perfect a 10 limbi europene, al carui Testament literar a rams peste veacuri:
  Urmasilor mei Vacaresti/ las Voua mostenire / cresterea Limbii romanesti/Si-a Patriei simtire…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.