Jurnalul National al lui Cioaca

Jurnalul National al lui Cioaca

0 80

Aventurile Elodiei in Dubai, insotita de amantul sepepist, escapadele prin hoteluri rau-famate din Brasov in compania unor indivizi dubiosi sau pur si simplu conversatia patetico-idioata a avocatei cu diverse personaje din anturaj s-au cam terminat. Casuta de e-mail sparta de politistul Cristian Cioaca s-a cam golit de continut. Fie ca mesajele electronice expediate de catre celebra disparuta de-a lungul carierei sale de adulterina s-au epuizat, fie ca a secatuit inspiratia ziaristilor, cert este ca Jurnalul National nu-si mai desfata cititorii fideli cu cate doua pagini de confesiuni amoroase ale Elodiei. Amatorii de destainuiri agramate si liricoide s-au vazut deodata intarcati de la biberonul cu fraze deocheate si apropouri licentioase de care musteau mail-urile Elodiei Ghinescu.


Cum ziarul, chiar ajuns la fundul sacului electronic cu povesti, nu putea sa-si lase abonatii fara doza saptamanala de telenovela, a gasit un alt filon de naratiuni. Incepand de ieri, in mijlocul ziarului se vor lafai gandurile lui Cioaca, dintr-un jurnal pe care-l tine, pare-se, de cand a fost azvarlit in arest, fie si numai pentru doar 24 de ore. Politistul ii succede astfel consoartei in paginile de marturisiri, gratie unui contract de exclusivitate pe care l-a incheiat cu gazeta nationala.


Suspectul principal pentru uciderea Elodiei, dupa cum cred inca anchetatorii, a livrat deja un prim lot de panseuri, ce putea fi citit ieri in Jurnalul National. Este vorba despre o scrisoare pe care Cioaca a trimis-o procurorilor, in care le multumeste ironic pentru felul in care i-au facut viata un calvar, ca nu mai poate sa iasa cu Patrick in parc, ca nici nu poate sa duca gunoiul fara sa participe la sedinte foto cu vecinii si trecatorii. Amaraciuni de parinte, care nu se pliaza pe stilul slobod la gura consacrat de nevasta-sa. Asa ca destainuirea este pigmentata cu amanunte mai scabroase. Cum sunt chilotii lu’ ta-su’, aia patati de zeama de prune, despre care batranul zice, prin condeiul lui Cioaca, cum ca nu-i mai vrea inapoi dupa ce-au pus toti legistii labele pe ei.


Desfatati-va, asadar, cu Jurnalul National al lui Cioaca. Fanii gazetei spera ca politistul sa fie in puteri sa-l tina vreo trei-patru ani, pana ajunge ala micu la scoala si invata sa scrie. C-ar vrea si picii din clasele primare sa citeasca ceva educativ despre mami si tati lu’ Cioaca junior.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.