Jurnalistii straini comenteaza gafele romanilor

Jurnalistii straini comenteaza gafele romanilor

0 59

„Nu sunt taxiuri, nu sunt acreditari, jurnalistii nu-si pot face treaba” …
Jurnalistii straini nu au putut asculta discursul lui George Bush tinut la Palatul CEC din cauza unor probleme tehnice. Ca urmare a situatiei aparute, agentiile de presa au comentat gafele organizatorilor de la Bucuresti. Nu sunt taxiuri, nu sunt acreditari, jurnalistii se confrunta cu probleme tehnice legate de sunet – bine ati venit in Romania, gazda Summitului NATO din 2008, comenteaza Reuters.
Jurnalistii care au sosit la conferinta celor 26 de natiuni in aceasta tara fosta comunista au avut primul soc pe Aeroportul Otopeni, marti, cand au aflat ca nu sunt taxiuri care sa ii duca in centrul Bucurestiului. Reporterii au fost invitati sa ia un microbuz oficial si li s-a spus ca vor putea folosi culoarul unic spre oras, ceea ce s-a dovedit a nu fi adevarat. Dupa un drum chinuitor de 90 de minute, unii dintre jurnalisti nu au primit permisiunea de a intra in centrul pentru presa al summitului pentru ca unele dintre calculatoare, care se defectasera, nu puteau printa acreditarile. Altora li s-a spus ca acreditarea le este verificata in continuare de serviciile de securitate.
„Reveniti in doua ore“, i s-a spus unui reporter Reuters. Unii dintre jurnalisti nu aveau inca acreditarea miercuri, la o zi de la sosire, si astfel nu puteau intra la summit. Odata intrati in Palatul Parlamentului, cladire uriasa cu 3.000 de camere, jurnalistii norocosi s-au confruntat cu o alta problema.
Buzele presedintelui George W. Bush se miscau in timpul discursului sustinut intr-o alta cladire din oras, dar jurnalistii nu puteau auzi nimic. Legatura audio nu functiona, iar castile inca nu ajunsesera. Vocea lui Bush s-a auzit deodata in sala de marmura aproape de finalul discursului, cand s-a reusit restabilirea legaturii, iar castile au ajuns dupa o ora. Fluxul audio promis de la o conferinta la care temele summitului au fost dezbatute de ministri si liderii de opinie de ambele parti ale Atlanticului nu s-a materializat. In schimb, jurnalistii au fost „rasfatati“ cu imagini in direct cu masinile invitatilor asteptand pe pista aeroportului.
Mai mult, lucrarile Summit-ului Tinerilor Atlantisti s-au intrerupt, ieri, din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric de la parterul Cercului Militar National, sala de sedinte ramanand complet in intuneric, pana ce electricienii au remediat problema. Din incaperea alaturata salii unde se desfasura summit-ul s-a auzit un zgomot infundat, iar tinerii atlantisti au ramas in bezna. Nedumeriti, tinerii au iesit afara din sala pentru a vedea ce se intampla.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.