Jurnalele funebre

Jurnalele funebre

0 66


Daca emisiunile de divertisment ne prezinta concursuri de nunti, la stiri concursul se da pe inmormantari. Subiectele funebre vin unul dupa altul de parca ar trebui sa votam cel mai spectaculos accident, cea mai spectaculoasa moarte, cel mai sfasietor bocet si cea mai , ei da, e o vorbe printre babe, frumoasa! inmormantare.


Mai opriti-va fratilor! Emisiunile de stiri au inceput sa ma streseze ca orele de dirigentie cand primeam in vizita pompieri ori politai de la circulatie si ni se puneau la aparatul de proiectie filme cu arsi, morti, raniti, sfartecati de masini… Cred ca zile in sir incercam intr-adins sa-mi abat gandul de la imaginile terifiante. Te-ai fi asteptat ca odata trecuti anii, sa se mai gandeasca lumea si la psihicul nostru, sa se inteleaga ca prin astfel de stiri repetete cu obstinatie devenim o tara de abrutizati, de nevrozati!


Poate ar spune unii ca imaginile ar avea rol educativ, un fel de ASA NU! Dar daca cei mici (altfel opriti sa vada filme si alte emisiuni in care sunt prezentate imagini socante ori scene de agresivitate) vad aproape numai crime, accidente, sinucideri nu cumva inteleg ca asta e mersul lucrurilor?


In fine s-ar pune si intrebarea de ce ne uitam: fiindca vrem sa auzim ce legi noi s-au votat, fiindca am vrea sa stim care ar fi cele mai profitabile investitii, fiindca am vrea sa stim exact care este rata somajului, ce rezerve de grau are tara asta rapusa de seceta, ce ne-asteapta! In loc de asta ni se arata de trei zile un psihopat care a ucis nu se stie de ce dar se cerceteaza iar subiectul a fost tratat cat se poate de exhaustiv: crima, cercetarile, familia indurerata, vecinii socati si nu a fost ratata nici inmormantarea, macar durerea oamenilor alora sa fi fost respectata!


Ma gandesc serios ca ar trebui sa ne unim si sa cerem daune pentru situatia de fapt, unu fiindca suntem bombardati cu necroloage, colive si ceremonii funerare si doi fiindca suntem privati de informatiile cu adevarat importante!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.