Juristii din USL pregatesc debarcarea lui Basescu

Juristii din USL pregatesc debarcarea lui Basescu

0 119

Decizia demararii procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va fi luata in cadrul Uniunii Social Liberale numai in masura in care juristii social-liberali vor aduce suficiente argumente care sa arate ca seful statului a incalcat flagrant prevederile Constitutiei, a declarat joi vicepresedintele deputatilor liberali Eugen Nicolaescu.
„Asa dupa cum stiti, din declaratia de presa a celor trei presedinti care au semnat-o in acest moment, juristii nostri lucreaza pe prevederile constitutionale si legale prin intermediul carora, luni, la sedinta Uniunii Social Liberale, sa putem sa avem un punct de vedere in baza caruia suspendarea presedintelui sa fie o actiune fundamentata sprijinita de texte constitutionale, sa fie o actiune care, pana la urma, sa dovedeasca ca presedintele incalca flagrant prevederile Constitutiei”, a declarat vicepresedintele liberal.

El a adaugat ca, daca juristii USL vor aduce aceste argumente atunci decizia va fi simplu de luat. „Daca juristii nostri nu vor avea suficient de multe argumente atunci, asa cum am spus si ieri la Parlament, tot ce am constatat pana acum se constituie file intr-un dosar pe care urmeaza sa-l tinem deschis si sa adaugam in continuare abaterile de la Constitutie ale presedintelui in exercitiu. Eu sunt convins ca anul electoral 2012 il va face pe Traian Basescu foarte activ in incalcarea Constitutiei, asa cum il cunoastem de altfel”, a mai spus liberalul.

Intrebat despre sansele unui astfel de demers, Eugen Nicolaescu considera ca important este sa faci un demers atunci cand il consideri intemeiat. „Daca si altii sinceri si cinstiti vin alaturi de tine, ai o sansa foarte mare. Daca nu, macar ti-ai indeplinit rolul pe care-l ai ca Opozitie. Orice deviere de la democratie trebuie sesizata indiferent ca vei castiga sau nu in Parlament. Noi, nu uitati, suntem Opozitie. Daca suntem Opozitie nu avem majoritate si nu intotdeauna putem sa ne impunem punctul de vedere. Dar eu cred ca, atunci cand sunt extraordinar de multe argumente, poate si unii care sunt Putere astazi daca vor sa fie partasi, sau nu, la acest drum deteriorat de la democratie, acest drum cu urcusuri grave catre dictatura”, a mai declarat deputatul PNL.

El a adaugat ca nu priveste formatiunile politice ca pe niste „mase amorfe”. „Incerc sa cred ca sunt deputati si senatori care au mintea lor, care gandesc, care se duc la electorat, care ar trebui sa dea socoteala electoratului, si nu din patru in patru ani, ci in fiecare saptamana. Si, ca atare, cred ca sunt unii, cel putin in relatia bilaterala, care spun ceva. Poate unii vor avea curaj si in relatia oficiala sa afirme concret si clar ceea ce ne spun noua in relatii mai putin vizibile”, a subliniat Eugen Nicolaescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.