Jurassic Parklament

Jurassic Parklament

0 97

Cand se vor strange sa huleasca votul uninominal, politicienii nu vor putea sa invoce in defavoarea lui absenteismul de la urne. E clar ca romanii nu au iesit la vot. Dar asta nu din cauza hibelor uninominalului. Nu fiindca n-ar avea destule, ci pentru simplul fapt ca nimeni nu stia inainte de alegeri ca ranile uninominale dor asa de tare. La orgoliu sau la pusculita de candidat, bubele cu pricina ustura al dracului.
Trebuie doar ca greata de uninominal sa nu reaprinda nostalgiile dupa si mai hulitele liste de partid.. Desi diferentele n-au fost prea mari, parca listele prea erau la discretia sefilor de partide ca sa se te mai minti ca a iesit din urne ce-ai votat. E posibil ca cele 4 milioane de romani inselati duminica de uninominal sa fi fost mai multe daca in teritoriu aterizau parasutisti de la centru, pe care nici macar nu i-a vazut nimeni la fata in timpul campaniei.
Suferintele electorale au si alta cauza. Prea a luat lumea in serios uninominalele astea. Ce-si inchipuiau amarastenii care s-au vazut cateva luni bune fata catre fata cu candidatii? Ca astia chiar le vor da raportul din doua-n doua saptamani despre ce fapte bune comit ei in Parlament? Ca o sa se perinde macar la o luna prin cartiere, asa cum au facut-o in campanie, de era sa toceasca trotuarele si sa striveasca de tot iarba din parcuri? Sa sune din usa in usa sa aduca pensia marita? Sa lasa in fata blocului panourile termoizolante cu un biletel: „de la parlamentarul uninominal care va iubeste!?”
Nici macar gogorita aia cu generatia tanara in Parlament nu tine. Daca trei-patru dinozauri au ramas pe dinafara Jurassic Parklamentului, alte pachiderme tocmai si-au reinnoit biletele de tratament pe patru ani. Abia cand am vazut grosul alesilor, care au reintregit turma parlamentara, am inteles cum a stat treaba cu alegerile astea. Unii nominal, cei multi la gramada.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.