Juniorii romani, premiati la Balcaniada de matematica

Juniorii romani, premiati la Balcaniada de matematica

0 236


Romania a obtinut sase medalii (doua de aur si patru de argint), la a XI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, competitie desfasurata in orasul Sumen (Bulgaria), in perioada 25 – 30 iunie 2007, se arata intr-un comunicat al Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Medaliatii cu aur sunt Filip Chindea, elev in clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Bucuresti si Radu Bumbacea, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala. Medaliile de argint au fost obtinute de Marius Tiba (Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi), Emil Alexandru Ciolan (Colegiul National „Ion Minulescu” Slatina), Alexandru Munteanu (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”) si Laurian Filip (Colegiul National „Moise Nicoara” Arad).


Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica. In acest an, au participat 14 echipe din 12 tari. Ca tara gazda, Bulgaria a inscris 3 echipe, iar Kazahstan a avut statut de invitat. Romania a fost reprezentata de un lot compus din sase elevi si a obtinut locul al doilea pe natiuni, cu 189 de puncte, fiind devansata de prima echipa a Bulgariei.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.