Junior Brașov, Inizio București și Luceafărul Cluj, campioane la Enjoy Sports Winter...

Junior Brașov, Inizio București și Luceafărul Cluj, campioane la Enjoy Sports Winter Cup 2016

0 410

Junior Brașov, Inizio București și Luceafărul Cluj sunt cele trei campioane de la categoriile 2009, 2007 și 2005 ale ediției 2016 a celui mai puternic turneu de fotbal pentru copii și juniori din SE-ul Europei, Enjoy Sports Winter Cup, desfășurat week-end-ul trecut la sala sporturilor din Brașov. Junior Brașov, a reușit să intre în posesia marelui trofeu la categoria 2009 după ce a învins, în finală, cu 5-4 (2-2), la loviturile de departajare, pe Juniorul București. În finala mică, Școala de Fotbal „Dani Coman” Piteti, patronată de fostul portar al FC Brașov, s-a impus, cu 1-0, în fața brașovenilor de la Oltul Făgăraș. Organizatorii au oferit, pe lângă cupele, medaliile și diplomele cuvenite câștigătorilor, și câteva premii speciale. Astfel, Miriam Ciolacu, de la Juniorul București, o domnișoară care iubește enorm fotbalul, a primit un premiu special pentru evoluția ei foarte bună de la Brașov.

Golgheterul competiției a ieșit brașoveanul David Tecușan, de la Colțea 1920, care a înscris numai puțin de 21 de goluri, în vreme ce portarul turneului a fost desemnat Ricardo Gavirlaș, de la Oltul Făgăraș.

Organizatorii au acordat, de asemenea, și două premii pentru cei mai buni jucători ai turneului: Luca Țigăeru de la Junior Brașov și Alexandru Trandafir de la Juniorul București.

Și pentru că turneul brașovean a fost pentru mulți dintre participanți primul de o asemenea anvergură din viața lor, gazdele au decis să-i recompenseze pe toți cu câte o medalie, pe care să o aibă amintire.

La categora 2009 au mai luat parte și alte două echipe brașovene, Colțea 1920 și ACS Steagu Roșu, care au încheiat pe locurile 6, respectiv 8.

Colțea, aproape de o medalie la 2007

La categoria 2007, marea învingătoare a fost Inizio București, care a dispus, în ultimul act, cu 1-0, de Luceafărul Cluj. În meciul pentru locurile 3-4 au triumfat cei de la CSM Focșani, care au avut câștig de cauză, la penalty-uri, în fața gazdelor de la Colțea 1920 Brașov.

Premiile individuale acordate de organizatori au fost următoarele:

– cel mai bun jucător al competiției: Mihai Popescu (Inizio București)

– golgheterul competiției: Vlad Stancovici – 8 goluri (Petrolul 95 Ploiești)

– cel mai bun portar al turneului: Alin Chiru (Luceafărul Cluj)

Celelalte chipe din orașul de la poalele Tâmpei prezente la întrecere, Colțea 1920 White, Colțea 1920 Black și CSS Brașovia au încheiat pe locurile 10, 8 și 15.

Luceaful Cluj, victorie cu repetiție

Categoria 2005 a fost dominată de cei de la Luceafărul Cluj, care au reușit să-și apere titlul obținut anul trecut. Clujenii au defilat în finală, unde s-au impus cu 6-1, în fața celor de la Petrolul 95 Ploiești. În finala mică, CSS Mediaș a învins, cu 2-1, pe cei de la Școala de Fotbal „Dani Coman” Pitești. Organizatorii au oferit și premii individuale, după cum urmează:

– cel mai bun jucător al turneului: Raul Nistor (Luceafărul Cluj)

– golgheterii competiției: Răzvan Fleșer (Luceafărul Cluj) și Luca Banu (Academia Gheorghe Hagi), ambii cu câte 9 goluri

– cel mai bun portar al întrecerii: David Todirel (CSS Mediaș)

Echipele brașovene participante au ocupat următoarele locuri: Colțea 1920 Brașov (locul 6), Junior Brașov (locul 11) și CSS Brașovia (locul 19).

La toate cele trei categorii de vârstă au participat nume importante din țară la nivel de copii și juniori, ca Dinamo București, Academia „Gheorghe Hagi”, Petrolul Ploiești, Luceafărul Cluj, Atletico de Madrid Timișoara, dar și echipe din străinătate, ca Bucovina Cernăuți (Ucraina), Bodea Sport Chișinău (Republica Moldova), sau FK Ruse și Dunav Ruse (Bulgaria).

Ediția 2016 a Enjoy Sports Winter Cup continuă pe tot pe parcursul lunii februarie, după cum urmează:

– 12 – 14 februarie – categoriile 2006 și 2008

– 19 – 21 februarie – categoria 2004

– 26 – 28 februarie – Juniori C (2001/2002)

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.