Junii Tineri si-au ales reprezentantii in prima zi de Pasti

Junii Tineri si-au ales reprezentantii in prima zi de Pasti

Grupul format din 30 de membri are un nou vataf, un armas mare, un armas mic, un sutas si un stegar. Primii trei vor coordona activitatile grupului un an intreg, impreuna cu presedintele si vicepresedintele Junilor Tineri

Grupul format din 30 de membri are un nou vataf, un armas mare, un armas mic, un sutas si un stegar. Primii trei vor coordona activitatile grupului un an intreg, impreuna cu presedintele si vicepresedintele Junilor Tineri.
Asa cum cere traditia de Paste, preotul paroh de la Biserica Sfantul Nicolae din Schei a citit lista noilor serji si a tinut o scurta cuvantare despre comportamentul adecvat pe care tinerii juni trebuie sa il aiba.
Preotul a inmanat pe geam lentele si buzduganele vatafului, armasului mare, armasului mic, sutasului si stegarului, dupa care si-au legat de palarii panglici tricolore iar primii trei conducatori ai grupului si-au prins de haine rujile colorate in rosu, galben si albastru. juni1
Pentru ca unul din membrii grupului sa poata candida la una din cele trei functii de conducere trebuie sa aiba o vechime de minimum cinci ani.
Nicusor Creanga, armasul mic, are 18 ani si se declara mandru ca la aceasta varsta poate coordona grupul alaturi de vataf si de armasul mare.
Cu lautarii in fata, junii tineri au inconjurat Troita din Piata Unirii, si au cantat „Hristos a Inviat!”.
Junii au aruncat rand pe rand buzduganul iar cei care au asistat la traditie si-au incercat si ei indemanarea.
La final, s-au prins in hora pe muzica lautarilor. Lentele si buzduganele au apartinut inaintasilor junilor si sunt simboluri ale comunitatii grupurilor de juni din Scheii Brasovului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.