Junii se pregatesc pentru parada din Duminica Tomii

Junii se pregatesc pentru parada din Duminica Tomii

0 673

Calaretii vor incepe sa coboare in Cetate cu o ora inainte de pranz, din Piata Sfatului pana pe Bulevardul Eroilor, pe traseul devenit traditional. In centrul vechi vor fi dispuse restrictii de circulatie, cu interzicerea traficului pe strazile strabatute de juni

Calaretii vor incepe sa coboare in Cetate cu o ora inainte de pranz, din Piata Sfatului pana pe Bulevardul Eroilor, pe traseul devenit traditional. In centrul vechi vor fi dispuse restrictii de circulatie, cu interzicerea traficului pe strazile strabatute de juni. Primaria ofera brasovenilor in acest weekend si doua targuri – de flori si al mesterilor populari.

Duminica Tomii aduce si in acest an Parada Junilor. La ora 11.00, junii vor incepe sa se deplaseze calare pe traseul devenit traditional: Piata Unirii – strada Constantin Brincoveanu – strada George Baritiu – strada Muresenilor – Bulevardul Eroilor – Strada Republicii – Piata Sfatului – strada Apollonia Hirscher – strada Poarta Schei – strada Prundului – Piata Unirii – Pietrele lui Solomon. Junii in poiana

Ca in fiecare an, in zona centrului vechi vor exista restrictii de circulatie, iar conducatorii auto sint rugati sa evite parcarea in aceasta parte a orasului. Pe langa Parada Junilor, brasovenii si turistii vor avea parte la sfirsitul saptaminii si de doua tirguri de primavara.

In Piata Sfatului, pe toata durata weekendului va fi un tirg de flori, la fel ca si anul trecut, iar pe aleea de la Parcul central va fi un tirg al mesterilor populari. Primaria si Consiliul Local au sprijinit cu 105.000 lei desfasurarea serbarilor Junilor, asa cum fac in fiecare an.

Coborirea Junilor in Cetate implica, la fel ca si anii trecuti, restrictii de circulatie in centrul vechi al orasului, pe traseul strabatut de Juni. Incepind de la ora 7.00, pe tot parcursul zilei va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piata Unirii. Riveranii vor avea acces intre Piata Unirii si Podul Cretului, doar pina la ora 10.00 si dupa ora 14.00.juni tanar m
La ora 9.00 va fi blocat accesul masinilor spre Piata Unirii, in dreptul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, pe Sirul Gheorghe Dima, strada Constantin Brincoveanu si strada Prundului, iar la 9.30, mijloacele de transport in comun vor avea accesul blocat si ele, in dreptul Maternitatii.

Accesul auto va fi blocat si pe strada Muresenilor, la ora 10.30, iar de la 11.15, accesul auto pe Bulevardul Eroilor va fi si el inchis. Dupa ora 11.00, cind incepe coborirea junilor din Piata Unirii, traficul va fi redeschis secvential pe masura ce coloanele de juni vor trece pe fiecare strada.

Autoritatile fac apel la soferi sa evite calatoriile cu masina in aceste intervale orare si sa nu parcheze in zona Pietei Unirii si a strazilor adiacente, pentru a nu bloca traficul.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.