Junii Brașovului au coborât în Cetate

Junii Brașovului au coborât în Cetate

0 54

Mii de brașoveni și turiști, alături de oficialitățile locale și județene, i-au întâmpinat astăzi pe Junii Brașovului, în celebra paradă a „Coborârii în cetate“, care are loc în Duminica Tomii.

Junii Tineri, urmați de Junii Bătrâni, Junii Curcani, Junii Dorobanți, Junii Brașovecheni, Junii Roșiori și Junii Albiori și-au urmat ordinea în „ziua de călări“, salutând mulțimea cu tradiționalul „Hristos a înviat!“ și primind răsunsul așteptat.

Tot în mod tradițional, cele șapte cete de juni s-au retras deja „Între Chetri“, la Pietrele lui Solomon, unde au loc serbări, jocuri și întreceri de aruncare a buzduganelor. A fost un nou spectacol de calitate, de lumină și culoare, în Duminica Tomii, spectacol care a fost reluat, după doi ani de restricții, datorate pandemiei. Junii au coborât pe caii de top, parcurgând străzile și bulevardele din centrul istoric și încântând asistența.

Mă bucur că după după doi ani de întrerupere, din cauza restricțiilor legate de pandemie, anul acesta Brașovul reia tradiția Coborârii Junilor în cetate, unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale Brașovului, unic țară și care ne face mândri că suntem  brașoveni.  Primăria a fost întotdeauna partener al Uniunii Junilor în organizarea acestui eveniment și este normal să fie așa. Este o vreme minunată, sper să se păstreze așa întreaga zi, avem peste 200 de călăreți în paradă, am pregătit zona de la Pietrele lui Solomon și celelalte locuri de picnic, avem târg de meșteșugari și produse tradiționale în Piața Sfatului și Piața Sf Ioan, sunt convins că va fi o duminică frumoasă pentru toată lumea și mă bucur că văd din nou atâția oameni care se bucură de această sărbătoare minunată“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

După doi ani de întrerupere, Junii Brașovului au coborât din nou în cetate, petrnu cea mai frumoasătradiție a Brașovului, care aduce laolaltă nu doar orașul, ci și mulți turiști care vin să vadă această tradiție. Mă bucur că acest lucru este posibil din nou și sunt sigură că ne vom bucura împreună, cu toții, de această sărbătoare“, a spus la rândul său viceprimarul Flavia Boghiu.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.