Județul Brașov sub cod galben de răcire accentuată și precipitații sub formă...

Județul Brașov sub cod galben de răcire accentuată și precipitații sub formă de ninsoare!

0 72

ANM a transmis sâmbătă o atenționare meteorologică, cod galben, cu interval de valabilitate: 21 martie, ora 18,00 – 25 martie, ora 08,00;
Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Printre zonele afectate se numără și județul Brașov. În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilității.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.