Județul Brașov, sub cod galben de ploi și vijelii

Județul Brașov, sub cod galben de ploi și vijelii

0 96

ANM a transmis o avertizare meteorologică, cod galben, cu interval de valabilitate: 02.05.2020, ora 13:00 – 04.05.2020, ora 22:00, fenomene vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică, temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană.
În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.
Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Local, în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în în zona de munte, 40…60 l/mp.
Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

D.D.  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.