Judetul Brasov risca sa ajunga un depozit de deseuri ilegale!

Judetul Brasov risca sa ajunga un depozit de deseuri ilegale!

0 447

In timp ce o comuna cu cateva mii de locuitori cum este Sercaia a depozitat de aproape 6 ori mai mult gunoi decat Fagarasul, masinile operatorului de salubritate din subordinea Consiliului Local Fagaras au fost surprinse aruncand gunoaiele pe Dealul Galatiului de la marginea orasului

In judet exista orase care au adus la rampa ecologica de gunoi doar cateva tone de gunoi desi au zeci de mii de locuitori. In timp ce o comuna cu cateva mii de locuitori cum este Sercaia a depozitat de aproape 6 ori mai mult gunoi decat Fagarasul, masinile operatorului de salubritate din subordinea Consiliului Local Fagaras au fost surprinse aruncand gunoaiele pe Dealul Galatiului de la marginea orasului.
Asa se face ca anul trecut de la Fagaras au ajuns la rampa ecologica din Brasov doar 70 de tone de gunoi cea mai mare parte provenind oricum de la un supermarket din oras.
Situatia nu este insa singulara.
Multi primari s-au ascuns in spatele contractelor incheiate cu operatorii de salubritate sau cu un serviciu public care se ocupa cu colectarea deseurilor. In realitate, nu tot gunoiul ajunge la rampa ecologica.gunoaie2
Pe de alta parte, sunt primarii in judet care nici macar nu au incheiate astfel de contracte. In regiune exista 3 depozite ecologice la Brasov, Sibiu si Sighisoara si un depozit care va fi inchis la finele lui 2017 la Rupea.
In judet exista inca mai multe depozite neconforme inca folosite cum sunt cele de la Rotbav, Codlea, Dumbravita, Sercaia, Fagaras sau Zizin.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.