Judeţul Braşov nu scapă de codul galben, pentru instabilitate atmosferică!

Judeţul Braşov nu scapă de codul galben, pentru instabilitate atmosferică!

0 117

ANM a emis o nouă avertizare meteorologică, care afectează, în următoarele trei zile, aproape întraga ţară

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10,00 – 25 iunie, ora 23,00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, disconfort termic

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 13,00 – 22 iunie, ora 23,00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, precum și în Moldova, Transilvania, Maramureș, estul Munteniei și vestul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 22 iunie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În județele Suceava, Botoșani, Neamț și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

D.D

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.