Judetul Brasov, hei-rup in curatirea raurilor!

Judetul Brasov, hei-rup in curatirea raurilor!

0 95

S-au scris zeci de pagini despre poluarea tot mai mare a apelor curgatoare din tara, dar si din judetul Brasov, stare care a dus, inevitabil, la distrugerea faunei acvatice, dar si a florei. Nu o data, trecand pe langa vreo apa curgatoare, putem observa, pe langa o culoare nesanatoasa a apei, o gramada de diferite gunoaie, ori plutind duse de ape, ori agatate in ramurisi de maluri.
Cauza? Atat nesimtirea unor turisti, dar mai ales a multor locuitori de-a lungul cursurilor.
De aceea, reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Brasov au anuntat ca, in perioada imediat urmatoare, vor pune la punct un plan de actiune pentru verificarea igienizarii cursurilor de apa din judet.
Acest program de control va fi elaborat la solicitarea prefectului Ion Gontea, care a insistat asupra faptului ca trebuie sa se acorde o atentie deosebita zonelor frecventate de turisti.
De asemenea, SGA va elabora si un necesar al investitiilor care trebuiesc realizate in vederea asigurarii protectiei impotriva inundatiilor, si ele aducatoare de mizerii si pagube, program in care se va preciza foarte clar ordinea de prioritate a acestora, precum si factorii responsabili de punerea lor in aplicare.
Pe cand si niste amenzi usturatoare, fara niciun fel de recurs?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.