Judeţul Braşov, avertizare meteorologică, cod galben

Judeţul Braşov, avertizare meteorologică, cod galben

0 55

Judeţul Braşov este cuprins într-o nouă avertizare meteorologică, emisă de ANM. Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00;  Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș; ninsori viscolite în zona montană înaltă În intervalul menționat, la munte, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h. Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Notă: Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

De remarcat că a fost emis şi un cod portocaliu.  Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă Zone vizate: zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor. În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, BistrițaNăsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.