Judetul Brasov are trei primari amendati

Judetul Brasov are trei primari amendati

0 83

Din cauza faptului ca tergiverseaza aplicarea legilor fondului funciar, primarii din comunele brasovene Sambata de Sus, Cristian si Sinca Veche vor fi amendati. Anuntul a fost facut de catre subprefectul Szakal Andras care este mahnit de faptul ca in cele trei localitati nu au fost finalizate nici acum validarile pentru Legea nr. 247/2005.
„La Sambata si la Sinca nu avem nici o cerere validata din totalul de 375, respectiv de 460 de notificari. In schimb, la Cristian s-au solutionat 200 de cereri, dar mai sunt alte 100 amanate. Este inadmisibil ca dupa trei ani de la aparitia legii membrii comisiilor locale specializate sa nu isi faca datoria”, a declarat Szakal.
Acesta a tinut sa mai precizeze ca la Sinca Veche este singura situatie in care nu exista niciun motiv clar pentru amanarea solutionarii: „In schimb, cred ca la Sambata toata lumea se bate pentru zona turistica si pur si simplu nu stiu cui sa dea terenuri mai intai, cu toate ca ar trebui sa se respecte regula vehiului amplasament. La Cristian nu mai sunt terenuri si oamenii ramasi fara loturi ar trebui sa fie trecuti pe liste de despagubiri. Cu toate acestea, edilii se incapataneaza sa pretinda repatizarea suprafetelor de la Institutul de Pajisti de la Magurele, cu toate ca legea interzice retrocedarea lor, pentru ca fac parte din patrimoniul public al statului”.
Potrivit legii, cei care se fac vinovati de tergiversarea acestor norme legislative risca sa primeasca amenzi cuprinse intre 100.000 si 150.000 de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.