Judecatoria Rupea nu va fi desfiintata!

Judecatoria Rupea nu va fi desfiintata!

0 533

Majoritatea senatorilor a votat impotriva proiectului de lege care prevedea, printre altele, si desfiintarea institutiei. Daca s-ar fi inchis Judecatoria Rupea, peste 40.000 de cetateni din nord-estul judetului Brasov ar fi avut probleme serioase sa se prezinte in fata instantei

Majoritatea senatorilor a votat impotriva proiectului de lege care prevedea, printre altele, si desfiintarea institutiei. Daca s-ar fi inchis Judecatoria Rupea, peste 40.000 de cetateni din nord-estul judetului Brasov ar fi avut probleme serioase sa se prezinte in fata instantei.

Printre cei care s-au opus cel mai vehement desfiintarii judecatoriei Rupea se numara deputatul Mihai Dontu. Liberalul brasovean a reusit sa-si convinga colegii, prin numeroase interpelari, sa respinga proiectul de lege care prevedea, printre altele, si desfiintarea Judecatoriei Rupea.justitie (2)

Dontu le-a spus colegilor cat de important este ca in zona de nord-est a judetului sa existe judecatoria Rupea. Aceasta are arondate 12 comune si orasul Rupea deservind in total un numar de 39 de localitati cu peste 40.000 de cetateni. Desfiintarea judecatoriei Rupea ar fi insemnat ingradirea accesului la justitie a acestor oameni. Populatia din zona in general imbatranita si cu putine venituri ar fi trebuit sa vina o jumate de zi pana la Brasov. De exemplu cei de la Mechendorf si de la Crit si a fi trebuit sa parcurga 100 de kilometri pana la Brasov sau cei de la Apata si Augustin sa mearga pana la Fagaras.

Judecatoria Rupea are propriul sediu si a beneficiat intre anii 2008 si 2009 de ample investitii care trec de 3.300.000 de mii de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.