Judecatoare cu roba penala

Judecatoare cu roba penala

0 233

O judecatoare brasoveana – la timpul potrivit ii vom da numele – ascundea in locuinta si in trupul ei un infractor periculos din punct de vedere economic. Este vorba de un falsificator de instrumente electronice de plata, client vechi al Politiei si al salilor de tribunal.
Nu conteaza cum s-au cunoscut cei doi. Diferitele variante ale iubirii apar in cele mai neasteptate locuri. Chestia ca aparatoarea legii, mai precis cea in care lumea a avut pana acum doua zile incredere ca imparte dreptate si ii pedepseste pe infractori, s-a raliat la comiterea de infractiuni, aceasta este de condamnat.
De fapt, mai bine va prezint un fel de documentar al celor petrecute.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, impreuna cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCOA), au efectuat in noaptea de miercuri spre joi perchezitii la domiciliile a doua persoane, G.A., in varsta de 25 de ani, si G.N.., de 35 de ani.
In locuinta celui de-al doilea brasovean, Gorgan Nicolae, s-au descoperit o serie intreaga de dispozitive asupra carora prezuma suspiciunea ca sunt destinate falsificarii instrumentelor de plata electronice. In plus s-au gasit 100 de carduri dubioase.
„Urmeaza a se stabili, in cursul urmaririi penale, aflata in faza incipienta, daca aceste carduri contin informatii si de ce natura si daca dispozitivele gasite pot fi calificate ca servind la copierea datelor inregistrate pe cardurile bancare si la confectionarea unor carduri false. Cei doi brasoveni au fost retinuti pentru 24 de ore in baza ordonantelor emise de lucratorii BCCOA Brasov, ieri fiind audiati de catre procurori”, a precizat Alina Popescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.
Din cate am putut afla, iubirea judecatoresei cu infractorul dureaza de ativa ani buni, cu rezultate palpabile si in afara infractiunii: doi copii. Se pare ca acestia vor fi dati, in curand, in grija Protectiei Copilului, caci ar fi absurd sa credem in nevinovatia intelectuala a judecatoresei, chiar daca aceasta isi va spala basmaua. Ganditi-va numai cat de lungi sunt noptile de iubire!
Iata si povestea lui Nicolae Gorgan. Aceasta a inceput acum patru ani, cand barbatul, sub identitate falsa, a infiintat o firma la Miercurea Ciuc, impreuna cu doi asociati. Omul a mers, potrivit procedurilor, la un birou notarial – si se stie cat de banditi pot fi unii notari! – pentru fisa specimenului de semnatura, dupa care s-a dus la Registrul Comertului. A deschis apoi trei conturi bancare. A facut toate aceste demersuri – sa fi fost sfatuit si de omul (sau oama) legii? – sub numele de Partenie, nume fals, caci numele sau real este Gorgan, cum am mai aratat. Totul cu doua randuri de acte de identitate.
Dupa ce a deschis conturile bancare pe firmã, Gorgan, alias Partenie, a bagat CEC-uri scoase din uz la o firma din Bucuresti, in valoare de aproape 500.000 lei, din acestia noi Curtea de Apel Brasov a decis, in urma cu trei ani, cercetarea lui Gorgan in stare de libertate.
Dupa care, tot sub identitate falsa, acest iubit penal al unei reprezentante a Justitiei – nimic impotriva iubirii, totul impotriva ilegalitatii – pe numele real Gorgan, a cesionat partile sociale din firma sa unei alte societati. De pe vechea firma a vandut apoi marfurile, computere, catre o alta firma. Totul cu file CEC scoase din uz. Suspectul, pe numele real Nicolae Gorgan, ar fi pus in aplicare planul impreuna cu judecatoarea iubita, probabil si pentru cunostintele juridice ale acesteia.
Acþiunea de ridicare a lui Gorgan acum doua nopti are la baza suspiciunile anchetatorilor ca suspectul ar fi comis fraude cu carduri. Tipul a fost saltat de langa iubita sa, judecatoare din Braaov in care a intrat, nu se stie pe unde, placerea infractionalitatii.
Peste cateva zile am proces la Judecatoria Brasov. Logic am dreptate, dar sunt scurt in bani si nu-mi permit avocat. Ce sa ma astept de la judecatoreasa care imi va sta in fata si in speranta dreptatii? Partea adversa m-a dominat pana acuma prin ceea ce imi lipseste si nu imi ramane decat nadejdea in reprezentanta Justitiei, judecatoarea cazului. Oare cum va fi?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.