Mâine se încheie cantonamentul pe litoral al handbalistelor de la Corona Braşov. La final de stagiu au oferit declaraţii unele dintre nou venitele la echipa braşoveană şi antrenorul principal Bogdan Burcea

Carmen Cartaş: ,,Ca orice cantonament în care se pun bazele pregătirii fizice a fost greu dar cred că am trecut cu bine peste această perioadă şi suntem gata pentru ce urmează. Eu am mare încredere că echipa a acumulat pregătirea fizică de care era nevoie pentru a face faţă unui campionat greu, precum e cel care va începe la finalul lunii august. Lucrurile au mers bine, ne-am acomodat şi noi cele care am venit în această vară cu restul fetelor şi facem totul pentru a fi un grup unit. A fost o atmosferă plăcută chiar dacă, aşa cum am mai spus, antrenamentele au fost solicitante. Acum abia aşteptăm să ne întoarcem la Braşov pentru a întra în sală pentru antrenamentele cu mingea„.

 

Ani Marcu: ,,A fost un cantonament bun. Greu, dar bun, pentru că fără el nu putem rezista în campionat. Cred că s-au atins toate obiectivele pe care antrenorii şi le-au propus în ceea ce ne priveşte şi suntem în parametri doriţi pentru acest moment al pregătirii. Ne-am acomodat repede unele cu altele, am povestit şi am făcut totul pentru a strânge relaţiile între noi, pentru că e important să fim o echipă şi în afara terenului. Am avut şi o parte de «team building» care ne-a prins foarte bine iar eu am mare încredere că această echipă va fi foarte unită. În ceea ce mă priveşte, am revenit la Corona cu sufletul deschis şi cu gândul de a mă pune în slujba echipei, aşa că voi face totul pentru ca lucrurile să meargă bine şi în teren şi în afara lui. Fetele sunt foarte deschise şi asta îmi dă încredere să spun acest lucru„.

Georgiana Ciuciulete: ,,Nu mi-a fost greu să mă acomodez pentru că le ştiam pe majoritatea fetelor, fie de la lot, fie din campionat. A fost un cantonament cu antrenamente grele, dar nici nu avea cum să fie altfel fiind o perioadă de acumulări. Mai este o zi însă şi am scăpat, abia aşteptăm să începem antrenamentele cu mingea şi jocurile amicale. În acest cantonament am lucrat la unitatea de grup, dar de acum încolo e foarte important să devenim o echipă omogenă şi în teren. Am încredere că meciurile amicale care vor urma până la startul campionatului ne vor ajuta să fim acolo unde dorim înainte de prima etapă„.

Iulia Tăbăcaru (junioară): ,,Am avut ceva emoţii când am plecat spre mare, dar fetele au fost deschise şi m-au făcut să mă simt în largul meu într-un timp destul de scurt. Chiar mi-a plăcut acest cantonament în ciuda faptului că a fost foarte greu faţă de nivelul de la junioare. Mă bucur însă că nu m-am dat bătută şi am reuşit să închei această perioadă cu bine. Eu cred că m-am descurcat bine, dar e drept, doar antrenorii pot aprecia acest lucru. Acum, ca toate fetele şi eu abia aştept să revenim acasă şi să începem să lucrăm cu mingea. Sper din suflet să mă descurc la fel de bine şi în teren, pentru că îmi doresc foarte tare să reuşesc lucruri frumoase la această echipă„.

Bogdan Burcea: ,,Aşa cum am mai spus, a fost o perioadă de acumulări la finalul căreia chiar sunt foarte mulţumit. Este primul an în care toată lumea s-a aliniat la ceea ce am cerut. Dacă anii trecuţi echipa era împărţită în două şi se distingeau două grupuri, atunci când era vorba de pregătirea fizică, acum toată lumea a fost la acelaşi nivel iar asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere. Acum urmează o perioadă cel puţin la fel de importantă, pentru că avem un timp destul de scurt la dispoziţie pentru a deveni o echipă omogenă şi în teren. În privinţa grupului nu am emoţii pentru că cele noi s-au integrat bine în echipă, sunt fete cu experienţă şi nu au fost probleme. Sunt sigur că şi celelalte junioare se vor adapta rapid. Atitudinea tuturor a fost foarte bună şi chiar sunt mândru de ele şi le mulţumesc tuturor pentru implicarea în stagiu de pregătire„.

Echipa Corona Braşov va reveni la Braşov marţi, urmând ca de miercuri să înceapă pregătirea tehnico tactică. Pe 1 august, Corona va juca primul amical al verii în compania echipei Măgura Cisnădie.
Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.