Jubileu la Muzeul Scheiului

Jubileu la Muzeul Scheiului

0 53

Muzeul „Primei Scoli Romanesti“ a implinit o jumatate de secol de la infiintare! Printre manifestarile organizate cu aceasta ocazie se numara concursul „Biserica, scoala si Andrei Saguna in documente brasovene” la care s-au inscris 180 de elevi . Cei mai buni dintre ei vor fi premiati duminica de catre mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza.
Cei 180 de elevi de la scolile generale si liceele brasovene grupati in echipe de cate 3 elevi s-au intrecut vineri al sediul Primei Scoli romanesti intr-un concurs organizat cu ocazia celor 50 de ani ai complexului muzeal din Schei. Profesorii de istorie le-au pus copiilor la dispozitie o bibliografie cu toate datele necesare pentru fiecare sectiune in parte. Emotiile au fost mari, mai ales ca in joc se afla prestigiul scolii in care studiaza.
Multumiti de interesul elevilor au fost si organizatorii care au recunoscut ca nu se asteptau la o participare atat de numeroasa. Manifestari dedicate acestui eveniment vor continua si in weekend. Duminica va avea loc o slujba arhiereasca la Biserica Sfantul Nicolae la care va lua parte si mitropolitul Ardealului Laurentiu Streza. Dupa slujba. Inalt Prea Sfintia Sa acesta va premia castigatorii concursului „Biserica, Scoala si Andrei saguna in documente barsovene”. Ziua se va incheia cu vernisarea a trei expozitii dedicate Mitropolitului Andrei Saguna, pictorului Stefan Mironescu si Junilor Brasovului. Evenimentul include si o sesiune de comunicari stiintifice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.