Johannis, la Dineul Regal de la Castelul Peles

Johannis, la Dineul Regal de la Castelul Peles

0 629
Pentru prima data un presedinte in functie a participat la un eveniment oficial organizat de familia regala la castelul din Sinaia. Klaus Iohannis impreuna cu Prima Doamna au participat alaturi de alti  30 invitati la aniversarea zilei Principesei Mostenitoare Margareta. Inaintea acestui eveniment, Principesa a oferit decoratii ale Casei Regale unor personalitati din Romania si Republica Moldova.
Klaus Iohannis este primul presedinte in functie al Romaniei invitat la dineul prilejuit de aniversarea Principesei Margareta. La ceremonia care a avut loc miercuri seara, in Sufrageria de Stat a Castelului Peles, au participat reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania si din Republica Moldova, personalitati ale vietii culturale, diplomatice, sportive si societatii civile. La astfel de evenimente protocolul cere ca tinuta sa fie una eleganta. Potrivit Sandei Gatajeanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, este vorba de rochie lunga pentru doamne si frac sau smoking pentru domni.
Sufrageria Regala a Castelului Peles a fost pregatita in cel mai mic detaliu pentru dineul prilejuit de ziua Principesei Margareta. Principesa a comandat, pentru oaspetii sai, un meniu simplu, dar extrem de savuros: mousse de somon cu avocado, friptura de vita cu sos de mustar si legume gratinate iar ca desert tort aniversar cu fructe proaspete, zmeura si frisca.
Sarbatoarea a inceput inainte de miezul zilei, cand fiica Regelui Mihai a decorat cateva personalitati publice si culturale. Printre acestia, Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, care a declarat ca se bucura ca acest moment se intampla in anul in care Banca Nationala a Romaniei implineste 135 de ani dar si de faptul ca Casa Regala apreciaza eforturile depuse de BNR pentru a mentine credibilitatea si stabilitatea tarii.
Ceremonia de decorare a luat sfarsit cu o receptie in sala de muzica a Castelului Peles.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.