Johannis face simbolul francmasonic al ,,mâinii ascunse! Un gest involuntar sau planificat?

Johannis face simbolul francmasonic al ,,mâinii ascunse! Un gest involuntar sau planificat?

0 1261

Un cititor ne-a atras atenţia că preşedintele Johannis face simbolul francmasonic al “mâinii ascunse”! Un gest involuntar sau planificat? Voi judecaţi!

Johannis mana ascunsa

 Un cititor (căruia îi mulțumim foarte mult pe această cale) ne-a trimis un email în care a atras atenţia asupra unui fapt pe care atat presa cat si multi romani nu l-au observat si nici nu l-au comentat. Şi anume că preşedintele nostru, Klaus Johannis, în timpul participării la festivităţile zilei unirii de la Iaşi din 24 ianuarie 2015, a făcut un semn masonic binecunoscut în istoria ocultă: mâna ascunsă.

Despre acest subiect, s-a scris pe larg într-un articol din noiembrie 2009,  Francmasoneria şi semnificaţia ocultă a “mâinii ascunse” la marii conducători ai lumii, din care sunt citate urmatoarele:

E doar o coincidenţă faptul că mulţi dintre marii conducători ai istoriei îşi ascund mâinile în tablouri şi fotografii? E puţin probabil. Personajul istoric care a atras atenţia cel mai mult în ceea ce priveşte “mâna ascunsă” este Napoleon. Adesea, marele împărat francez era prezentat cu o mână ascunsă în cămaşa sa. Au existat mai multe teorii care au încercat să explice de ce făcea Napoleon asta, printre care amintim: pentru că suferea de ulcer de stomac, pentru că-şi ascundea ceasul, pentru că suferea de o boală de piele, pentru că în vremea sa ar fi fost impoliticos să ţină mâinile în buzunar, pentru că avea o mână deformată, pentru că ar fi avut sub vestă un parfum din care trăgea pe ascuns. Există chiar şi unii care susţineau că pictorilor nu le-ar fi plăcut să picteze mâini!

Cu excepţia cazului în care toţi oamenii de care vom discuta în acest articol ar fi suferit de ulcer la stomac sau ar fi avut mâini deformate, gestul ascunderii mâinii are o altă semnificaţie. Şi ea e simplă: toţi oamenii care folosesc acest semn sunt membrii ai francmasoneriei. Luând în considerare marea importanţă a acestui gest în ritualurile masonice, precum şi faptul că marea majoritate a elitei conducătoare a lumii face parte din francmasonerie, e imposibil ca apariţia acestui semn să fie doar o coincidenţă. Această “mână ascunsă” poate fi găsită în ritualurile gradului “Arcii Regale” a francmasoneriei, iar liderii mondiali care folosesc acest semn vor să spună: “Din asta fac parte, în asta cred şi pentru asta lucrez”.

Mâna ascunsă doreşte să le arate celorlalţi iniţiaţi că cel care face acest simbol face parte din frăţia secretă, iar acţiunile sale au fost inspirate de filozofia şi credinţele masonice. Mai mult, mâna care execută acţiuni este ascunsă în spatele hainelor, acest lucru referindu-se la natura schimbărilor din acţiunile masonilor.

 

Iată în continuare câţiva oameni celebri care au folosit acest simbol:

1) Napoleon Bonaparte

Napoleon 77

Napoleon Bonaparte (1769-1821), a fost celebru lider militar şi împărat francez de la sfârşitul secolului al 18-lea şi începutul secolului al 19-lea. El a fost în loja francmasonică Philadelphe în anul 1798. Fraţii săi, Joseph, Lucian, Louis şi Jerome, erau şi ei de asemenea francmasoni. Cinci din cei şase membri ai Marelui Consiliu al Imperiului francez a lui Napoleon, erau şi ei fracmasoni. Cercetătorul istoriei masoneriei Tuckett afirmă: “Există o dovadă incontestabilă că Napoleon era conştient de natura, scopurile şi organizarea francmasoneriei”.

2) Karl Marx

Marx 77

Karl Marx este cunoscut ca fondatorul comunismului. În ciuda negării de către unii masoni, se spune că Marx era mason de gradul 32 al Lojii Marelui Orient. Marx a devenit purtătorul de cuvânt al ateiştilor şi al mişcării socialiste din Europa. El urmărea înlocuirea monarhiilor cu republicile socialiste.

3) George Washington

Washington 77

George Washington, primul preşedinte al SUA, este considerat a fi cel mai important dintre masonii americani. Charles Wilson Pealed a fost pictorul care a creat tabloul de mai sus, atunci când Washington avea vârsta de 52 de ani.

4) Mozart

Mozart 77

Mozart este considerat a fi unul dintre cei mai prolifici şi mai influenţi muzicieni din toate timpurile. El a fost de asemenea şi un mason, căci a fost primit în loja francmasonică austriacă pe 14 decembrie 1784. Una din operele sale celebre, “Fluierul fermecat” conţine importante elemente masonice. Progresia muzicală în “Fluierul fermecat” se bazează pe “Raportul de Aur” (1,6180…), proporţia tuturor lucrurilor, considerată a fi divină de către Şcoala Misterelor francmasonice.

5) Marchizul de Lafayette

Lafayette

Marchizul de Lafayette era un francmason de grad 33. El era un ofiţer francez, ce a devenit general în războiul revoluţionar American şi lider al Gărzii Naţionale în timpul Revoluţiei franceze. Mai mult de 39 de loji masonice din SUA au luat numele de “Lafayette”.

6) Salomon Rothschild

Salomon Rothschild

Salomon Rothschild a fost fondatorul ramurii vieneze a cunoscutei familii Rotschild, cea mai puternică familie din lume, ce a avut mare influenţă în ţări ca Germania, Franţa, Italia şi Austria. Familia Rotschild e cea care a stat în spatele creării statului Israel. În mod cert, ei au fost şi în spatele mişcării francmasonice.

7) Simon Bolivar

Simon Bolivar

Cunoscut la “Liberatorul”, Bolivar este considerat a fi un fel de “Washington al Americii de Sud”. El s-a alăturat francmasoneriei în Cadiz (Spania), a obţinut ritul de grad scoţian în Paris şi a înfiinţat loja “Protectora de las Vertudes” în Venezuela. Ţara Bolivia şi-a luat numele de la acest Simon Bolivar.

8 ) Iosif Stalin Stalin77

Domnia plină de teroare a lui Stalin în URSS a avut ca efect moartea a milioane de ruşi. Stalin este prezent adesea în imagini, folosindu-se de semnul mâinii ascunse. Nu a fost găsită nicio înregistrare oficială care să demonstreze că Stalin ar fi făcut parte din francmasonerie. Desigur că dictatori ca Stalin ar fi controlat foarte strâns toate informaţiile cu privire la persoana sa. Totuşi, gestul ascunderii mâinii poate oferi indicii că dictatorul sovietic ar fi făcut parte dintr-o frăţie ocultă.

9) Lenin

Lenin87

Vladimir Lenin a fost primul conducător comunist al Rusiei şi fondatorul URSS. El a fost un cunoscut evreu mason, care l-a detronat pe ţarul Rusiei şi a instalat “teroarea roşie” în fosta URSS.

OK, acum reveind la subiectul nostru, îl observăm pe noul preşedinte ales, Klaus Johannis, cum îşi ţine o mână ascunsă sub haină. Marea majoritate a oficialilor stau la festivitatea de la Iaşi cu mâinile prinse în faţă, aşa cum ar fi normal:

lideri politici Iasi

Pe când Johannis ţine o mână ascunsă:

Johannis mana ascunsa 1

 

Îi era frig preşedintelui? A făcut acest gest involuntar, fără să-şi dea seama că a făcut un gest masonic? Sau totul a fost premeditat, pentru a arăta că şi el face parte din francmasonerie? Vă las pe voi singuri să judecaţi…

 

“Mana Ascunsa” este “ingaduita” doar marilor maestri masoni. Klaus Johannis este membru al “atelierului”/lojei Samuel von Brukenthal din Sibiu unde a fost ridicat – pe 15 decembrie 2014 – la rangul de Mare Maestru.

De fapt denumirea este de Maestru Venerabil al lojei Samuel von Brukenthal. Alegerea se face pe o perioada de doi ani, dupa aceea individul pastrandu-si doar titlul fara a avea si atributinuni in loja. (Sursa: http://www.mlnr.ro/ )

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.