Johannis despre un eventual viitor Cabinet

Johannis despre un eventual viitor Cabinet

0 50

Dupa intalnirea cu principalii reprezentanti ai actualei Opozitii din Parlament, care si-l doresc in functia de premier, Klaus Johannis a declarat: „Am primit asigurarea partidelor ca nu vor avea o imixtiune in numirile noilor ministri
Klaus Johannis a declarat, in cadrul unei emisiuni TV, ca ieri a primit asigurarea din partea partidelor politice care si-l doresc premier ca nu vor avea o imixtiune in numirea echipei guvernamentale.
„Au fost intalniri foarte constructive. Discutiile au fost foarte bune. In afara de traficul care a fost extrem de aglomerat, nu am gasit nimic negativ acolo”, a spus Klaus Johannis, fiind intrebat cum au decurs intalnirile de la Bucuresti.

„S-a intamplat un lucru neasteptat si deosebit de pozitiv si de aceea am acceptat sa intru in acest joc acum. Intr-un timp record, sub 24 de ore, mai multe formatiuni importante au gasit ca este nevoie de o alta abordare pentru un guvern care sa gestioneze criza de acum. Pentru ca am gasit un consens clar, am acceptat sa fiu nominalizat ca si candidat din partea acestei grupari”, a declarat Johannis.
Primarul Sibiului a enumerat si cateva dintre prioritatile pe care ar trebui sa le aiba noul Guvern al Romaniei.
„Sunt cateva chestiuni care cred ca sunt evidente. Guvernul care se poate sa fie desemnat va trebui sa gestioneze cateva chestiuni urgente: asigurarea unor alegeri prezidentiale corecte, gasirea unor solutii de repornire ale economiei, asigurarea unor resurse pentru functionarea normala in perioada care urmeaza si care va fi oricum foarte dificila. Este nevoie de un guvern care va incropi un proiect de buget pentru anul care urmeaza”, a spus Johannis.
Primarul Sibiului a mai spus ca nu este un tehnocrat, este in schimb un candidat independent din punct de vedere politic.
„Eu nu m-am cerut la Bucuresti astazi (ieri, n.a.), am fost invitat. Am ascultat argumentele oamenilor cu care m-am intalnit. M-au convins si am acceptat, cel puþin in aceasta faza, sa devin un posibil candidat”, a mai spus Klaus Johannis.
Johannis a adaugat ca ieri a primit asigurarea din partea partidelor politice ca nu vor avea o imixtiune in numirea echipei guvernamentale. Cu toate acestea, Johannis a mentionat ca este deschis oricaror discutii.
„Nu am de gand sa accept niste propuneri care vin fara o motivare sau fara sa fie discutate cu mine”, a mai precizat Johannis.
Cap de neamt, ce ziceti?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.