JOHANNIS A DAT- O IN BARA ! JUNCHER A SCHIMBAT FOAIA… PONTA...

JOHANNIS A DAT- O IN BARA ! JUNCHER A SCHIMBAT FOAIA… PONTA STIA CE FACE LA SOFIA!!

0 547
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat țările din Balcani, aflate în prima linie a crizei migranților, să renunțe la „politica permisului de trecere”, potrivit unui interviu apărut în cotidianul german Bild.
„Statele care se află de-a lungul rutei Balcanilor de Vest„, devenită una dintre principalele căi de pătrundere a migranților spre Europa, „trebuie să vegheze la garantarea procedurilor și condițiilor de respectare a regulilor”
, a afirmat Jean-Claude Juncker, în ajunul unui mini-summit european destinat să promoveze o „abordare colectivă” a acestei crize, programat duminică, la Bruxelles.
Zece state membre ale UE (Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Olanda, România, Slovenia, Suedia și Ungaria), precum și Macedonia, Albania și Serbia sunt convocate și ar putea, printre altele, să își ia angajamentul de a înceta să mai permită trecerea refugiaților la vecinii lor fără o coordonare prealabilă, conform unui proiect de acord citat de Agerpres.REFUGIATI SARMA GHIMPATA
Comisia (Europeană) se așteaptă ca fiecare să respecte regulile jocului, dacă nu vrem să punem sub semnul întrebării spațiul Schengen”, a continuat Jean-Claude Juncker, care a cerut statelor din Balcani să pună capăt „politicii permisului de trecere”.
În opinia sa, este urgent să se găsească o soluție a crizei: „Fiecare zi contează. În caz contrar, vom ajunge să vedem familii murind mizerabil în râurile reci din Balcani”.
Sâmbătă, Amnesty International a atras atenția asupra unei „crize umanitare care vine” în Balcani, odată cu apropierea iernii. Mini-summitul STABILIT pentru duminică la Bruxelles se înscrie într-un context de tensiuni tot mai mari între țări europene limitrofe, care se confruntă cu un val de mii de migranți, cum se întâmplă între Slovenia și Croația.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.