Jocul cu papusi vii

Jocul cu papusi vii

0 147

O statistica a Ministerului Sanatatii ne poate sau nu mira. Este vorba de nasteri si intreruperi de sarcini la varste relativ mici, tinand cont de traditie, sau aproape normale, avand in vedere influenta schimbarilor din natura si asupra omului.
Se observa, mai ales in ultimii ani, o precocitate la maturizare biologica nemaiintalnita la om in totalitate, nu doar prezentand exceptii, pana nu demult. Nici nu mai stii daca este sa te miri sau sa te cuprinda ingrijorarea.
De mirat este lesne, dar nici nu produce solutii. Ingrijorarea devine acuta nu atat prin faptul in sine, ci datorita imposibilitatii psihice de a face fata cerintelor societatii in acest joc cu papusi vii.
Nici la 15 ani, daramite la 11-12, omul nu este pregatit inca social – pregatire scolara, situatie materiala castigata prin puteri proprii etc. – sa plece in viata sub forma de cuplu si in calitate de mama si tata.
In acest sens statistica prezentata de ministerul de resort este ingrijoratoare. Astfel, in 2007, fete intre 11 si 15 ani au adus pe lume peste 2.000 de copii, cei mai multi, aproape 1.500, fiind nascuti de fete de 15 ani, alti aproape 500 de fete de 14 ani, la cele de 13 ani intamplandu-se faptul in 83 de cazuri, la 12 ani in in 14 cazuri, iar o fata de 11 ani a nascut o fata.
Pe langa nasteri au fost inregistrate si 535 de intreruperi de sarcina.
Ingrijorator nu ar fi faptul ca, pe langa instinctul sexual, nu s-ar fi trezit si instinctul matern, ci, asa cum am mai aratat, imposibilitatea de a face fata rigorilor unei casnicii datorita evolutiei psihice in sensul castigarii existentei de zi cu zi, atat a mamei, cat si a tatalui, in unele cazuri necunoscut.
Pentru preintampinarea unor asemenea evenimente ar fi cazul ca mai ales mamele sa fie cat mai aproape de copiii lor, iar in scoala se se introduca ore in acest domeniu chiar de la clasa a treia, daca nu mai devreme.
In acelasi timp ministerele Sanatatii si al Educatiei ar putea ar putea intreprinde mult mai multe, mai ales in mediul rural si printre apartinatorii familiilor defavorizate.
Fonduri ar fi, ca de aceea platim taxe pe vicii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.