Jobbik pune presiune pe autoritatilor ungare dupa arestarea unor lideri ai Miscarii...

Jobbik pune presiune pe autoritatilor ungare dupa arestarea unor lideri ai Miscarii 64 de comitate in Transilvania

1 699

Gabor Vona, liderul partidului de extrema dreapta Jobbik din Ungaria, a cerut convocarea unei sedinte extraordinare comune a comisiilor pentru politica externa si solidaritate nationala din Parlamentul ungar, pentru audierea ambasadorului roman la Budapesta, dupa arestarea recenta in Romania a unor lideri ai gruparii „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania, anunta Radio Romania Actualitati.Jobbik
In comunicatul semnat de Vona Gabor, acesta vorbeste despre masuri „antimaghiare si bazate pe intimidare” ale autoritatilor romane, si considera ca guvernul si diplomatia de la Budapesta au pastrat pana acum tacerea in ceea ce priveste „abuzurile” autoritatilor romane si incalcarea drepturilor individuale si colective ale comunitatii maghiare.
Acuzarea si arestarea „neintemeiata” a liderului Miscarii de Tineret 64 de Comitate din Transilvania si a presedintelui filialei din Targu Secuiesc a acestei grupari, „sicanarea mai multor formatii de muzica, perturbarea unor manifestari ale maghiarilor de catre autoritati indica o directie sovina, pe care Ungaria nu o poate lasa fara raspuns”, se mai arata in comunicatul semnat de Vona Gabor. Liderul Jobbik, Vona Gabor
Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Szocs Zoltan, lider al gruparii nationalist-extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania, acuzat de DIICOT ca i-ar fi instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa il detoneze la Targu Secuiesc in timpul manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei.
Tot in acest dosar, Beke Istvan, cetatean roman de etnie maghiara, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie, el fiind acuzat ca intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de Ziua Nationala de la Targu Secuiesc.

COMENTARII

 1. scrisoare catre Gabor Vona!
  Ma , golan revizionist ce esti! Voi,de la Joobyk,vorbiti ? Voi,care ati alungat din UNGARIA aproape pe toti tziganii unguri,
  in schimb promovati si sustineti material ‘maghiarizarea agresiva a lor din Romania,va faceti de cap in Transilvania !
  In 1986,tot tot golani ca tine la indemnul revizionistilor de la Budapesta ati pus o bomba sub statuia lui Mihai Viteazul din Sf.Gheorghe! Desi grupul statuar este intitulat corect: „Mihai Viteazul si secuii” Din aceasta causa ati maghiarizat secuimea,detunand adevatata istorie.
  In urma cu 40 de ani bomba a ucis un copil nevinovat.Faptul ca era maghiar, este parca si mai dureros! Autorul sau autorii atentatului au fugit imediat in Ungaria si vinovatii au scapat nepedepsiti.Asta voiati si acum,la Tg.Secuiesc.De aceea era planuit ca cei implicati sa fie”plecati” din localitate! Cred ca tu ca persoana non grata nu mai ai ce cauta in Romania! Sper ca acum sa se interzica universitatea aceea de la Tusnad, care nu este decat un „for” de exacerbare a instigatiilor antiromanesti!
  Prof.Deak Andrei

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.