Job-uri pentru tinerii orfani

Job-uri pentru tinerii orfani

0 68

Societatea Nationala de Cruce Rosie, filiala Brasov, in parteneriat cu Asociatia Pas Alternativ Brasov, prin Centrul Social „Sansa” din Codlea demareaza, pe tot parcursul anului, cursuri speciale pentru tinerii abia iesiti de pe scarile orfelinatului.
Aceasta initiativa este demna de toata lauda daca ne gandim ca acesti tineri sunt defavorizati din start si au nevoie de asistenta sociala pentru a putea fi reintegrati in societate cat mai bine si eficient.
De aceea, proiectul sustinut de societatile mentionate mai sus si intitulat sugestiv „CRESC”, sa califice in meseriile de baby sitter si ingrijitor bolnavi la domiciliu, 30 de tineri dezinstitutionalizati, care se pregatesc sa iasa din subordinea Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).
De asemenea, ei vor fi consiliati in legatura cu tehnicile de cautare activa a unui loc de munca, elaborarea unui curriculum vitae si prezentarea la un interviu.
Astfel, 50 de tineri cu astfel de situatii sociale au fost deja selectati pentru a primi consiliere.
„Tinerii vor invata cu aceasta ocazie sa-si dezvolte abilitatea de a fi parinti si cred ca aceasta experienta ii va ajuta atunci cand vor avea propriile familii. Chiar daca aceasta meserie tinde sa fie practicata mai mult de femei, in programul nostru au fost inclusi si baieti”, a spus Iolanda Beldianu, director al Asociatiei Pas Altenativ.
Cursurile vor fi organizate la Crucea Rosie Brasov. Iar pe langa partea teoretica, tienrii vor avea posibilitatea sa efectueze si cateva ore de practica in caminele de batrani, iar pentru pozitia de baby-sitter, vor simula ingrijirea nou-nascutului pe papusi cu greutatea unui copil.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.